English
e-racun-zaglavlje.gif
 
 
 
 

SLANJE RAČUNA NA E-MAIL PRIMATELJA - nova funkcionalnost u servisu FINA e-Račun

Zagreb, 11. listopada 2016. - Obavještavaju se korisnici servisa FINA e-Račun da je servis unaprijeđen novom funkcionalnošću slanja e-računa korisnicima koji nisu registrirani u sustav.

Obzirom na zahtjeve tržišta i brojne upite korisnika da se primanje računa omogući i onim poslovnim subjektima koji nisu registrirani u sustav e-Račun, Fina je omogućila slanje e-računa iz sustava FINA e-Račun na adresu e-pošte primatelja.

Ova je funkcionalnost omogućena korisnicima servisa FINA e-Račun koji su na sustav FINA e-Račun registrirani kao pošiljatelji računa, a priprema, potpisivanje i slanje računa se provodi na isti način kao i slanje računa registriranim korisnicima.

Primatelj računa na svoju adresu e-pošte zaprima strukturirani e-račun u izvornom obliku, odnosno XML-u, njegovu prezentaciju u PDF-u, HUB3 obrazac te priloge ukoliko su poslani. Svi računi su potpisani elektroničkim potpisom pošiljatelja računa, elektroničkim potpisom sustava e-Račun te ovjereni naprednim vremenskim žigom.

Za razliku od slanja računa registriranim korisnicima servisa FINA e-Račun koji su prilikom registracije dali suglasnost za primanje e-računa, za slanje računa izvan sustava Fine korisnik treba sam pribaviti suglasnost primatelja za primanje računa u elektroničkom obliku.

Ovaj način slanja računa omogućuje širenje baze primatelja elektroničkih računa za one korisnike čiji poslovni partneri nisu registrirani na sustav, a žele zaprimiti e-račun koji je poslan putem servisa FINA e-Račun i koji zadovoljava sve zakonske preduvjete za njihovu razmjenu.

Detaljnije informacije možete saznati na ovim stranicama ili slanjem upita na adresu e-pošte e-racun@fina.hr.

 
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite