English
header-Građani.gif
 
GRAĐANI
ODLAZAK U MIROVINU

ISTUP IZ II. STUPA DOBROVOLJNIH ČLANOVA OBVEZNIH MIROVINSKIH FONDOVA

Osiguranici koji su u dobi između 40 i 50 godina starosti u trenutku prvog zaposlenja već odabrali članstvo u II. stupu mirovinskog osiguranja i time postali dobrovoljni članovi, mogu zatražiti istup iz II. stupa i odabir primanja mirovine samo iz mirovinskog fonda za generacijsku solidarnost, ali u trenutku odlaska u mirovinu.

Na šalterima REGOS-a u poslovnim jedinicama FINE obavlja se prihvat zahtjeva za istup iz II. stupa dobrovoljnih članova OMF-a. Podnositelj usmene izjave može biti osiguranik osobno ili korisnik obiteljske mirovine te njihovi skrbnici, zastupnici ili punomoćnici.

Obvezna dokumentacija potrebna za podnošenje Izjava na šalteru REGOS-a u jedinicama FINE je POTVRDA iz HZMO-a, kojom se dokazuje kako je pokrenut postupak za ostvarivanje prava na mirovinu odnosno postupak prema žalbi  te važeća identifikacijska isprava - osobna iskaznica.


ODLAZAK U MIROVINU IZ II. STUPA


Članovi obveznih mirovinskih fondova
koji su ostvarili pravo na  mirovinu iz obveznog mirovinskog osiguranja i koji žele odabrati mirovinsko osiguravajuće društvo za isplatu mirovina iz obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa za sve informacije se mogu javiti u REGOS, Gajeva 5, 10 000 Zagreb, na broj telefona 01/ 4898-911 ili na e-mail: regos@regos.hr.
 
ODLAZAK U MIROVINU IZ III. STUPA

Članovi dobrovoljnih mirovinskih fondova
koji su ostvarili pravo na mirovinu iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja mogu, uz predočenje važeće identifikacijske isprave, na šalterima u Fini popuniti evidencijski listić Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva. Temeljem tog listića Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo će kontaktirati člana i pružiti mu sve potrebne informacije o vrstama mirovine i načinu isplate mirovine.

 
 
Pretraživanje
 
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite