Nova Uputa o dostavljanju podataka u Jedinstveni registar računa stupa na snagu 17. kolovoza 

Pozivamo obveznike (banke, stambene štedionice i kreditne unije) da pristupe testiranju kako bi osigurali pravilnu i pravovremenu razmjenu podataka iz Jedinstvenog registra računa.

06.08.2020.

Nova Uputa o dostavljanju podataka u Jedinstveni registar računa stupa na snagu 17. kolovoza 

Fina je, sukladno novom Pravilniku o Jedinstvenom registru računa, koji je stupio na snagu 1. lipnja 2020. godine, donijela novu Uputu o dostavljanju podataka u Jedinstveni registar računa i postupku davanja podataka iz Jedinstvenog registra računa, kojom se propisuje novi nadopunjeni format podataka koji su obveznici dužni dostavljati u Jedinstveni registar računa, kao i podaci koje Fina upisuje u Jedinstveni registar računa i dostavlja obvezniku. 

Novi formati razmjene podataka koji se dostavljaju u Jedinstveni registar računa i iz Jedinstvenog registra računa stupit će na snagu 17. kolovoza 2020. godine i od toga datuma obvezna je dostava podataka prema novom formatu, propisanom Uputom.

S obzirom na to da nova uputa sadrži dosta novosti i obveza prilagodbe, pozivamo obveznike (banke, stambene štedionice i kreditne unije) da pristupe testiranju, kako bi osigurali pravilnu i pravovremenu razmjenu podataka iz Jedinstvenog registra računa, sukladno propisima. 

Napomena: Molimo vas da u provedbi  uzmete u obzir izmjene i dopune Upute koje su donesene dana  4. kolovoza 2020. godine. 


>>Više informacija