EU - LOGO
   
English
header Fina hr.jpg
 
PRIMJENA CERTIFIKATA
FISKALIZACIJA

Obveznici fiskalizacije trebaju, radi provedbe fiskalizacije, od Fine zatražiti izdavanje produkcijskog aplikacijskog digitalnog certifikata. Postupak registracije, odnosno izdavanja aplikacijskih certifikata provodi se u registracijskim uredima Fine.

Finini certifikati usklađeni su s najzastupljenijom međunarodnom normom za digitalne certifikate X.509 v3, preporukom RFC 5280 koja regulira uporabu X.509 v3 certifikata na internetu te s normom HRN ETSI/EN 319 411-3 koja regulira pravila za izdavanje certifikata za elektronički potpis. Zbog usklađenosti s navedenim normama, korištenje ovih certifikata moguće je na svim šire zastupljenim platformama, što znači da nisu ograničeni ni na jednu specifičnu računalnu platformu.

Informatičke tvrtke koje će kod obveznika uspostavljati sustav fiskalizacije, mogu od Fine zatražiti Demo aplikacijski certifikat za potrebe testiranja. Izdavanje Demo aplikacijskih certifikata se ne naplaćuje.

Sve informacije potrebne za izdavanje i preuzimanje aplikacijskih certifikata za potrebe fiskalizacije možete pronaći ovdje.

 
 
Pretraživanje
 
 
 
 

Kontakt:

Odjel za odnose s korisnicima

besplatni telefon: 0800 0080
e-mail: info@fina.hr

 
 
 
EU znak pouzdanosti za kvalificirane usluge povjerenja
 
 
ISO 9001:2008 i ISO/IEC 27001:2013
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite