EU - LOGO
   
English
header Fina hr.jpg
 
PRIMJENA CERTIFIKATA
ELEKTRONIČKI POTPIS

Da bi elektronički dokument bio prihvaćen, mora se temeljiti na prihvaćanju tehničke ispravnosti dokumenta, nepromjenjivosti sadržaja i vjerodostojnosti izvora, odnosno stvaratelja dokumenta. Sve se to može jedinstveno obuhvatiti instrumentom koji osigurava vjerodostojnost izvora i zaštitu integriteta sadržaja, a to je elektronički potpis.

Elektronički potpis podrazumijeva skup podataka u elektroničkome obliku, pomoću kojih se vrši identifikacija korisnika i provjera vjerodostojnosti potpisanog elektroničkog dokumenata.

Dodatna vrijednost potpisanog elektroničkog dokumenta postiže se primjenom  kvalificiranog elektroničkog potpisa, koji ako je izrađen u skladu s eIDAS Uredbom, ima  pravnu snagu kao vlastoručni potpis (izdaje se na QSCD uređaju).

Što je potrebno za elektronički potpis?

Za elektroničko potpisivanje dokumenata potrebno je imati digitalne certifikate te aplikacijsko rješenje koje će omogućiti implementaciju potpisa na dokumente. Fina je razvila nekoliko aplikacijskih rješenja koja vam omogućuju da elektronički potpišete dokumente, pojedinačno ili veći broj dokumenata, ovisno o Vašim potrebama.

Više informacija o aplikacijama i rješenjima za elektronički potpis možete pronaći ovdje.

 
 
Pretraživanje
 
 
 
 

Kontakt:

Odjel za odnose s korisnicima

besplatni telefon: 0800 0080
e-mail: info@fina.hr

 
 
 
EU znak pouzdanosti za kvalificirane usluge povjerenja
 
 
ISO 9001:2008 i ISO/IEC 27001:2013
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite