EU - LOGO
   
English
header Fina hr.jpg
 
 
 
EU PROJEKTI
Program CEF Telecom

SKLOPLJEN UGOVOR O PROVEDBI PROJEKTA "EPIC - ELECTRONIC PUBLIC IDENTIFICATION CROATIA"

hr_cef__.png

Zagreb, 14. veljače 2018. - Dana 8.veljače 2018. godine sklopljen je ugovor o provedbi projekta "ePIC - Electronic Public Identification Croatia" između nadležne agencije Europske komisije (INEA) i hrvatskog konzorcija kojeg čine Financijska agencija, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo pravosuđa i Narodne novine d.d.

Projekt ukupne vrijednosti 505.407 € sufinancira se iz programa  CEF - Connecting Europe Facility – Telecom (Instrument za povezivanje Europe – Telekom) u iznosu od 75% te će se provoditi od 2. svibnja 2018. do 6. kolovoza 2019. godine.

Cilj projekta je promocija širenja i ubrzanja korištenja elektroničke identifikacije između privatnih i javnih tijela, kako bi se omogućio pristup državljanima EU/EEA na hrvatske javne e-usluge, korištenjem vjerodajnica izdanih u jednoj od EU/EEA država.

Financijska agencija, u ulozi nositelja i koordinatora nacionalnog konzorcija, upravlja projektom te provodi aktivnosti predstavljanja rezultata projekta, izrade promotivnih materijala, edukacije ključnih dionika i tehničke podrške za prilagodbu i integraciju e-usluga. Projektom je planirana prilagodba i integracija sljedećih javnih elektroničkih usluga: suglasnosti i punomoći u postupcima iz djelokruga MUP-a (Ministarstvo unutarnjih poslova), e-Plovilo i e-Pomorac (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), on-line dobivanje izvadaka iz zemljišnih knjiga i mogućnost podnošenja elektroničkog zahtjeva za otvaranje tvrtke u RH (Ministarstvo pravosuđa), elektroničko podnošenje zahtjeva i izdavanje dozvola za gradnju i uporabu građevina (Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja) te pristup i korištenje portala za javnu nabavu (Narodne novine d.d.).

 
 
Pretraživanje
 
 

EU amblem.jpg

Europska unija
„Zajedno do fondova EU“

 
 
 

CEF Brosura_image.jpg

Brošura: Rezultati projekata financiranih iz CEF Telecom programa

 
 
 
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite