EU - LOGO
   
English
header poslovni subjekti.jpg
 
web servisi
info BIZ
Registar godišnjih financijskih izvještaja
RGFI JAVNI PODACI
Jedinstveni registar računa
WEB BON
Upisnik založnih prava
Registar koncesija
e-REGOS
e-Račun
Registar korisnika e-RAČUNA
e-Arhiv
Web e-Potpis
Verifikacija elektroničkog potpisa
Verifikacija elektroničkog potpisa
Transparentno.hr
 
POSLOVNI SUBJEKTI
FISKALIZACIJA
Porezna uprava je, za potrebe provođenja Zakona o fiskalizaciji, odabrala model u kojem se koriste digitalni certifikati. Fina je za sada još uvijek jedini evidentirani izdavatelj digitalnih certifikata (CA) pri Ministarstvu gospodarstva te je njena uloga u provođenju ovoga Zakona izdavati digitalne certifikate obveznicima Zakona.

Obveznici fiskalizacije trebaju, radi provedbe fiskalizacije, od Fine nabaviti produkcijski aplikacijski digitalni certifikat. Postupak registracije, odnosno izdavanja aplikacijskih certifikata, provodi se u Registracijskim uredima Fine.

Certifikati Fine su usklađeni s X.509 v3 standardom i preporukom RFC 5280 koja regulira uporabu X.509 v3 certifikata na internetu. Aplikacijski certifikati koje Fina izdaje za potrebe fiskalizacije su certifikati u soft obliku, usklađeni su s međunarodnim standardima i njihovo korištenje je moguće na raznim platformama što znači da nisu ograničeni ni na jednu specifičnu računalnu platformu.

Informatičke tvrtke koje kod obveznika uspostavljaju sustav fiskalizacije, za potrebe testiranja mogu od Fine zatražiti Demo aplikacijski certifikat, čije se izdavanje ne naplaćuje.

Na donjim linkovima obveznici fiskalizacije i informatičke tvrtke koje obveznicima uspostavljaju sustav fiskalizacije mogu pronaći sve informacije potrebne za izdavanje i preuzimanje aplikacijskih certifikata za potrebe fiskalizacije.

INFORMATIČKE TVRTKE

OBVEZNICI FISKALIZACIJE
 
 
Pretraživanje
 
 

PODRŠKA

Informacije o izdavanju apikativnih certifikata za fiskalizaciju:
certifikati-fiskalizacija@fina.hr

 
 
info@fina.hr / info telefon 0800 0080 / Ove su stranice informativnog karaktera / Powered by iSite