Što je Registar posrednih identifikatora računa – RPIR?

Registar posrednih identifikatora računa je centralno mjesto registracije i prikupljanja svih posrednih identifikatora računa (PIR-eva), kojeg vodi Fina. Skraćeni naziv Registra je RPIR.

PIR može biti broj mobitela, e-mail ili OIB, koji se povezuje s IBAN-om. Jedan PIR može biti registriran uz samo jedan IBAN dok jedan IBAN može imati više registriranih PIR-eva.

Registar omogućuje da se uz određeni IBAN mogu vezati PIR-evi i jednostavnije provoditi platne transakcije bez upisivanja IBAN-a.

Podaci u RPIR-u dostupni su isključivo sudionicima Registra, kontinuirano 24/7/365 dana u godini.

Sudionici Registra posrednih identifikatora računa mogu biti:

  • kreditne institucije (banke),

  • institucije za elektronički novac (IEN) i

  • institucije za platni promet (IPP).

Kreditne institucije sudionici mogu raditi registraciju i dohvat podataka ili samo dohvat.

Sudionici poput IEN i IPP mogu raditi samo dohvat podataka.

Popis sudionika Registra pogledajte ovdje.

FINA pruža i uslugu registracije parova PIR-IBAN svim korisnicima platnih usluga čije banke nisu sudionici Registra putem RPIR online usluge.

Zašto je dobro biti sudionik RPIR-a?

RPIR omogućuje svim sudionicima (banke i druge platne institucije) dodatni razvoj platnih usluga jer putem njega mogu omogućiti jednostavnije iniciranje plaćanja za svoje korisnike.

Benefiti za korisnike:

  • Korisnici platnih usluga čiji pružatelji platnih usluga sudjeluju u Registru moći će izvršiti jednostavno plaćanje primatelju koji je registrirao svoj PIR na način da ga povuče iz imenika, a banka preko RPIR-a dohvati podatak o IBAN-u i izvrši platnu transakciju.
  • Korisnici platnih usluga čiji pružatelji platnih usluga ne sudjeluju u Registru ako sami registriraju svoj PIR omogućit će drugim korisnicima da jednostavnije uplate na njihov broj IBAN-a koji je u tom slučaju na strani primatelja.

Ovisno o tome je li banka korisnika sudionik Registra ili nije, korisnik se može registrirati na sljedeće načine:

1. Ako je banka korisnika sudionica RPIR-a i pruža uslugu registracije parova 

Korisnik registrira svoj par PIR (broj mobitela, e-mail ili svoj OIB) sa svojim IBAN-om u svojoj banci u kojoj je taj IBAN otvoren. Korisnik može tada slati i primati novce od ostalih korisnika, koji su registrirali svoj par PIR-IBAN u Registru.

2. Ako je banka korisnika sudionica RPIR-a, ali ne pruža registraciju parova

Korisnik svoj par PIR-IBAN može registrirati u Fini kako bi mogao slati i primati novce od ostalih korisnika, koji su registrirali svoj par PIR-IBAN u Registru.

3. Ako banka korisnika nije sudionica RPIR-a 

Korisnik može svoj par PIR-IBAN registrirati u Fini kako bi jednostavno mogao zaprimati novce na svoj račun od ostalih korisnika, koji su registrirali svoj par PIR-IBAN.

U Fini se korisnik može registrirati na jedan od sljedećih načina:

  • U svim Fininim poslovnicama

- korisnik treba predati Pristupnicu za registraciju para PIR-IBAN (potrebna je fizička identifikacija uz predočenje osobne iskazice)

- nakon provedene registracije na mobitel ili mail dobit će link za utvrđivanje nedvojbene pripadnosti PIR-a Korisniku za što je potrebna usluga FINA Autentikator

- nakon te potvrde registrirani par PIR-IBAN postaje aktivan.

Koji god način registracije Korisnik odabere, uvjet je aktivacija FINA Autentikatora za generiranje One-Time Passworda (OTP). FINA Autentikator je besplatan u sklopu mFina aplikacije. 

Cijena registracije parova u Fini se ne naplaćuje.

Više o tome kako aktivirati FINA Autentikator i preuzeti mFina aplikaciju pročitajte ovdje.