Boranka - Zasadi bor na opožarenom području! [VIDEO]

Ponosni smo sponzor Boranke - najvećeg volonterskog pošumljavanja opožarenih područja ikad organiziranog u Hrvatskoj.

26.11.2019.

Boranka - Zasadi bor na opožarenom području! [VIDEO]

U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma. Vatrene stihije iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. 

Zato je Savez izviđača Hrvatske uz Hrvatske šume i Hrvatsku gorsku službu spašavanja odlučio organizirati najveće volontersko pošumljavanje opožarenih područja ikad u Hrvatskoj. A Fina ih je u tome odlučila podržati.

U pošumljavanju se neće koristiti alepski bor već autohtone vrste poput hrasta medunca, crnog i primorskog bora, pinije, čempresa i raznih grmolikih vrsti. S obzirom da će se pošumljavanje odvijati na raznim područjima, šumarska struka će odrediti točno na kojem području će se što saditi. 

Kako se uključiti?

Dovoljno je posjetiti web stranicu www.boranka.hr i virtualno zasaditi bor. Volonteri će virtualno zasađene borove posaditi na opožarena područja. Ako kampanju i Vi želite podržati financijski, podatke za uplatu možete pronaći ovdje ili za više informacija posjetite Indiegogo crowdfunding platformu na kojoj traje akcija prikupljanja sredstava.