Preporuka za korisnike aplikacija Očevidnik nekretnina i pokretnina te Javna objava

Prilikom pristupanja aplikacijama Javna objava te Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku može se pojaviti sigurnosno upozorenje vezano uz nepovjerenje u izdavatelja certifikata.

Isto znači da internetski preglednik koji koristite ne pruža automatski informaciju o povjerenju u izdavatelja SSL certifikata. Fina uskoro ulazi u Microsoftov Trusted Root Certificate Program gdje će ovo povjerenje biti ostvareno automatizmom bez potrebe instalacije Root certifikata od strane korisnika, a do tada se isto može ostvariti instaliranjem Root certifikata izdavatelja u certifikacijski spremnik preglednika od strane samog korisnika. Root certifikat možete preuzeti ovdje

Također, svaki certifikat na kripto uređaju ima instalirane Root CA certifikate pa je preporuka da se Root certifikat instalira u preglednik upravo s uređaja, ali se, kako smo naveli, može preuzeti i preko navedene poveznice.

Upute za instalaciju root certifikata možete pronaći ovdje

Za pretraživanje Očevidnika potrebno je imati Internet preglednik Internet Explorer 9.0 (ili viša verzija), novije verzije Google Chrome-a ili Mozzila Firefox-a.
Za pretraživanje javne objave potrebno je imati Internet preglednik Internet Explorer 9.0 (ili viša verzija), novije verzije Google Chrome-a ili Mozzila Firefox-a.