Fina sufinancirala računalni laboratorij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

U utorak, 16. veljače 2021. godine je na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu svečano otvoren računalni laboratorij vrijedan 130.000 kuna, čije je opremanje Fina sufinancirala sa 100.000 kuna. Finu je na otvorenju predstavljala članica Uprave Vinka Ilak.

17.02.2021.

Fina sufinancirala računalni laboratorij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Dekan veleučilišta Igor Klopotan i članica Uprave Vinka Ilak obišli su Centar održivog razvoja, nakon čega su razgovarali o daljnjoj suradnji kroz buduće projekte koji će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju na studijima Računarstva i Održivog razvoja.

Naime, Fina je na popis visokoobrazovnih institucija čije studente računarstva stipendira uvrstila i Međimursko veleučilište u Čakovcu, čime se studentima nudi mogućnost obavljanja stručne prakse, kao i zapošljavanje po završetku studija. 

Dekan Igor Klopotan zahvalio je Fini što je prepoznala Veleučilište kao ozbiljnog partnera te izrazio zadovoljstvo što će se suradnja nastaviti i dalje. "Ponosni smo i zahvalni što je Fina prepoznala naš rad i naš studij Računarstva, stavivši nas uz bok FER-a. To je potvrda naše kvalitete, kao i kvalitete naših studenata koji su nakon studija spremni za rad u ozbiljnim kompanijama kao što je Fina" – rekao je Klopotan.  

Članica Uprave Fine Vinka Ilak naglasila je kako Fina u Čakovcu ima razvojni centar koji služi za razvoj modernih tehnoloških rješenja, a u kojem studenti Veleučilišta preko studentskog servisa mogu stjecati vrijedna znanja i iskustva u praksi. "Fina planira intenzivirati suradnju s Veleučilištem kroz stipendije, prakse i gostujuća predavanja naših IT stručnjaka kako bi potaknuli lokalnu održivost i zapošljavanje mladih ljudi. Naime, kako je Fina i tehnološka kompanija, iznimno nam je važno zapošljavati kvalitetan kadar, a pokazalo se kako su to upravo studenti Međimurskog veleučilišta " kazala je Ilak.

Istaknula je kako studenti u razvojnim centrima rade na razvoju modernih rješenja i novih tehnologija, što je privlačno studentima koji tijekom prakse stječu neprocjenjivo iskustvo nužno za daljnji poslovni razvoj i uspjeh. 

"Nadamo se da ćemo u budućnosti tim studentima moći omogućiti dobrodošlicu kao našim zaposlenicima, što nam je u konačnici i cilj" – dodala je na kraju Vinka Ilak.