Preskoči na glavni sadržaj

Poslovni certifikati za e-Pečat

Potvrda identiteta pravne osobe i njene ovlaštenosti za elektroničko pečatiranje dokumenata kada nije potreban potpis fizičke osobe.

Certifikati za e-Pečat na QSCD kriptouređaju (USB stick)

Kvalificirani certifikati za e-pečat imaju srednju razinu sigurnosti, namijenjeni su za elektroničko pečatiranje, a izdaju se pravnim osobama radi identifikacije. Pripadajući privatni ključ čuva se u QSCD uređaju (kvalificirano sredstvo za izradu elektroničkog potpisa/pečata).

Certifikat za udaljeni e-Pečat

Kvalificirani certifikat za udaljeni e-pečat ima srednju razinu sigurnosti. Pripadajući privatni ključ čuva se u servisu za udaljeno potpisivanje i pečatiranje u Fini.

Omogućuje ovjeru dokumenata u servisu Fina e-Potpis Oblak.

Soft certifikat za e-Pečat

Kvalificirani soft certifikat za e-pečat ima standardnu razinu sigurnosti. Izdaje se u soft obliku, a pripadajući privatni ključ čuva se u datoteci (za način zaštite ovih privatnih ključeva odgovoran je korisnik, odnosno ovlašteni predstavnik kojeg je imenovala osoba ovlaštena za zastupanje).

Tablica usporedbe kvalificiranih certifikata za e-Pečat

Vrsta

    Certifikat za e-Pečat na kriptouređaju

Certifikat za e-Pečat u oblaku

Soft certifikat za e-Pečat

Period važenja

2 godine

2 godine

5 godina

Osiguravanje izvornosti i cjelovitosti podataka

Kvalificiranost e-pečata

Kvalificirani e-pečat

Napredni e-pečat podržan kvalificiranim certifikatom

Napredni e-pečat podržan kvalificiranim certifikatom

Automatsko povjerenje u Microsoftove programe i sustave

Želim obnoviti certifikat

Ako već posjedujete digitalni certifikat i želite ga obnoviti, to možete učiniti digitalnim putem ili u našoj najbližoj poslovnici. 

Cjenik digitalnih certifikata za poslovne subjekte

Svi naši digitalni certifikati izdaju se na određeno razdoblje te se plaćaju ovisno o namjeni i načinu korištenja.

Obavijesti za korisnike digitalnih certifikata

Sve obavijesti o nadogradnjama, prekidima u radu sustava i važnim promjenama vezanim za digitalne certifikate pronađite ovdje.

Vjerujte Fini

Vjerujte Fini

Fina je prvi kvalificirani pružatelj usluga povjerenja i nositelj EU znaka pouzdanosti u Republici Hrvatskoj te se nalazi na Pouzdanom popisu pružatelja usluga povjerenja, odnosno listi pružatelja usluga povjerenja u Europskoj uniji (European Union Trusted List). 

Certifikati za testiranje i demonstraciju

Naši demo certifikati služe za testiranje i provjeru ispravnosti informatičkih rješenja u testnoj ili prezentacijskoj okolini.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.