Preskoči na glavni sadržaj

Usluge REGOS-a

U našim poslovnicama možete prijaviti ili promijeniti obvezno mirovinsko društvo i kategoriju mirovinskog fonda, preuzeti izvješća o članstvu u II. stupu, dati izjavu o vrsti mirovine i odabrati mirovinsko osiguravajuće društvo.

Sustav mirovinskog osiguranja u RH

I. stup

Obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti

II. stup

Obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje

III. stup

Dobrovoljno mirovinsko osiguranje

Obvezno mirovinsko osiguranje II. stup

Obvezno mirovinsko osiguranje u sustavu individualne kapitalizirane štednje, gdje određene kategorije zaposlenika mogu same odabrati obvezno mirovinsko društvo, odnosno obvezni mirovinski fond određene kategorije u koji će im se uplaćivati doprinos individualne kapitalizirane štednje. Svako obvezno mirovinsko društvo (OMD) koje je dobilo suglasnost i odobrenje za rad izdano od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), upravlja trima mirovinskim fondovima kategorije A, B i C, ovisno o rizičnosti fonda. Popis OMD-ova za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (OMF) potražite na stranici HANFA-e.

Online putem

Pristupite osobnom računu putem e-usluge REGOS

Promet i stanje na osobnom računu možete pratiti putem sustava e-Građani. Za pristup stanju i prometu na osobnom računu i zaprimanje elektroničke dokumentacije putem e-usluge REGOS, potrebno je posjedovati valjanu elektronsku vjerodajnicu ili zatražiti ePASS.

Fizičkim putem i putem e-Građana

Prijava ili promjena obveznog mirovinskog fonda

U našim poslovnicama na šalteru na kojem se obavljaju poslovi REGOS-a, u uredima Mirovinskih informativnih centara Središnjeg registra osiguranika, ili putem interneta na sustavu e-Građani, možete obaviti prijavu u OMF određene kategorije i odabrati OMD koji upravlja tim fondom te promijeniti članstvo u fondu.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.