Preskoči na glavni sadržaj

II. stup mirovinskog osiguranja - Izvješća i potvrde

Izvješća, uz iznimku Potvrde o članstvu u obveznom mirovinskom fondu, možete zatražiti isključivo osobno uz predočenje važeće identifikacijske isprave s fotografijom. Ako ste strani državljanin zaposlen u RH, možete zatražiti izvješća osobno. U tom slučaju trebate predočiti važeću identifikacijsku ispravu s fotografijom, izdanu od države čiji ste državljanin, te Potvrdu o odobrenju boravka izdanog u RH. 

Duplikat Prijave u obvezni mirovinski fond 

Ako ste prijavljeni u OMF, možete zatražiti izdavanje dokumenta u slučaju gubitka ili ako ste greškom uništili originalni dokument prijave. Duplikat sadrži sve podatke kao i originalni obrazac prijave, osim što se u polje za potpis osiguranika programski ispisuje oznaka „DUPLIKAT“ i datum izdavanja duplikata. 

Potvrda o novčanoj vrijednosti imovine na osobnom računu člana fonda 

Potvrda prikazuje trenutačnu novčanu vrijednost imovine iskazanu u kunama, prikupljenu na vašem osobnom računu. Osobni račun je račun osiguranika, člana OMF-a, otvoren radi evidentiranja prikupljenih doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje.


Potvrda o vlasništvu udjela 

Svaki mirovinski fond je u vlasništvu članova čija se pojedinačna vlasnička prava određuju prema iznosu sredstava na njihovom osobnom računu. Vlasništvo koje imate u svom OMF-u iskazuje se u obračunskim jedinicama, a Potvrda o vlasništvu udjela pokazuje trenutačni broj obračunskih jedinica na vašem osobnom računu. 


Izvadak iz Registra osiguranika 

Izvadak iz Registra osiguranika prikazuje podatke kojima možete provjeriti svoj status u bazi REGOS-a. Sadrži vaše osobne podatke, ime odabranog OMF-a te podatke o obvezniku uplate doprinosa za II. stup mirovinskog osiguranja. 


Potvrda o članstvu u obveznom mirovinskom fondu 

Izdaje se na vaš zahtjev ili zahtjev drugog tražitelja uz predočenje važeće identifikacijske isprave, odnosno uvidom u važeću ili poništenu identifikacijsku ispravu na kojoj se vidi MBG, OIB ili ime i prezime te datum rođenja osobe za koju se traži Potvrda o članstvu (osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola, izvod iz matice rođenih, umrlih, vjenčanih ili domovnica).

Drugi tražitelj je najčešće nasljednik u slučaju smrti osiguranika prije ostvarivanja prava na mirovinu, kada ne postoji korisnik obiteljske mirovine, a sredstva s osobnog računa postaju predmetom nasljeđivanja. Potvrda o članstvu sadrži osnovne podatke o osiguraniku (ime i prezime, datum rođenja i adresa stanovanja) te podatke o tome je li osiguraniku otvoren osobni račun i jesu li na njemu evidentirana novčana sredstva. Potvrda ne sadrži podatke o iznosu sredstava na osobnom računu ni podatke o obveznom mirovinskom fondu u kojemu je osoba član. 


Potvrda sa stanjem i prometom na OR i članstvom u OMF-u

Izdaje se na vaš zahtjev, a sadrži vaše osnovne podatke (OIB, ime i prezime i adresa stanovanja), broj obračunskih jedinica na OR, vrijednost imovine koja se nalazi na OR, kategoriju mirovinskog fonda u kojem je imovina uložena, mirovinsko društvo koje upravlja tim mirovinskim fondom, datume uplate i svote doprinosa koje je član mirovinskog fonda imao u odgovarajućem razdoblju, informaciju o promjenama mirovinskih fondova u izvještajnom razdoblju te mogućnosti promjene mirovinskog fonda druge kategorije u sljedećih godinu dana.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.