Preskoči na glavni sadržaj
Fina Bonitetne informacije

Fina Bonitetne informacije

S pomoću naših bonitetnih informacija dobit ćete dubinski uvid u financijsku stabilnost i povijest poslovanja vaših potencijalnih partnera ili konkurenata. 

Što vam omogućuju Fina bonitetne informacije

Ocjenjivanje partnera i dobavljača

Procijenite financijsku stabilnost svojih partnera i dobavljača te smanjite rizike vezane za poslovne transakcije.

Procjena rizika

Bonitetne informacije pomažu pri procjeni financijskog zdravlja tvrtke i znatno smanjuju rizik pri donošenju poslovnih odluka.

Promocija uspješnosti tvrtke

Dobar bonitet privlači nove klijente i poslove, jača povjerenje vaših partnera te utječe na cjelokupan imidž tvrtke. 

Donošenje informiranih odluka

Uvid u relevantne financijske informacije pomaže u donošenju dobrih poslovnih odluka te doprinosi vašem cjelokupnom poslovanju.

Odaberite opciju koja odgovara vašim potrebama

Fina BON-1

Sadrži osnovne informacije o financijskom položaju i uspješnosti poslovanja.

Fina BONPLUS

Uz osnovne informacije, sadrži i ocjenu kreditnog rejtinga, odnosno procjenu buduće sposobnosti poduzetnika. 

Fina BON-1/S

Sadrži informacije o poslovnim subjektima iz Slovenije, na hrvatskom jeziku.

Preuzmite elektronički Fina BON-1

Putem aplikacije Fina WEB BON možete preuzeti elektronički Fina BON-1 koji je potpisan elektroničkim potpisom i ima jednaku pravnu snagu kao i isprava na papiru, ako se njezina upotreba i promet provode u skladu s odredbama Zakona o elektroničkoj ispravi (NN 150/05). Ovim putem možete zatražiti i popis tražitelja koji su u odabranom razdoblju preuzeli obrazac BON-1 s podatcima nekog poslovnog subjekta.

Važna napomena

Fina BON-1 koji je preuzet u elektroničkom obliku elektronička je isprava s vlastitim elektroničkim potpisom i pruža jednaku pravnu važnost kao isprave na papiru, pod uvjetom da se koristi sukladno Zakonu o elektroničkoj ispravi (NN 150/05). Međutim, Fina BON-1 isprintan s pisača nema jednaku pravnu važnost kao elektronička isprava ni isprava na papiru. Fina ne ovjerava ispis elektroničkog Fina BON-1 koji je generiran s pomoću pisača.

Elektronički Fina BON-1 može se koristiti u pravnom prometu samo ako je prezentiran u elektroničkom obliku, na nekom od elektroničkih medija (CD/USB stick). Prema Zakonu, svaka fizička i pravna osoba samostalno i izričito odlučuje o prihvaćanju upotrebe i prometa elektroničkih isprava za svoje potrebe. Stoga preporučujemo da provjerite prihvaća li poslovni subjekt kojem šaljete BON-1 upotrebu i promet elektroničkih isprava.

Cjenik

Provjerite cijene svih vrsta bonitetnih informacija koje vam nudimo.

Pregled dokumenata

Fina Info.BIZ

Fina Info.BIZ

Koristite najpouzdaniji izvor informacija o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. 

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s našom uslugom, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.