Preskoči na glavni sadržaj

Centralizirani obračun plaća u državnoj službi i javnim službama

Centralizirani obračun plaća (COP) je poslovno-informatički sustav namijenjen upravljanju rashodima koji su vezani za troškove ljudskih resursa u javnom sektoru. 

Osnovne informacije

COP osigurava obračun i isplatu plaća ostalih materijalnih prava, naknada i drugog dohotka zaposlenicima i vanjskim suradnicima u državnoj službi i javnim službama (više od 2.000 institucija) te kvalitetno izvješćivanje i analitiku isplaćenih plaća na razini cijeloga sustava, grupa institucija, institucija i zaposlenika pojedinačno.

Ugovorom o pružanju usluga centraliziranog obračuna plaća i upravljanja ljudskim resursima od 25. listopada 2013. godine, Vlada RH je poslove uspostave i podrške ovoga sustava povjerila Fini. Obrada podataka u COP-u provodi se u svrhu obračuna i isplate plaća, ostalih materijalnih prava, naknada i drugog dohotka zaposlenicima u državnoj službi i javnim službama.


Pristup sustavu

Za pristup sustavu, trebate imati Fina kriptouređaj (USB stick) s dodijeljenim pravom na pojedini dio sustava. Certifikat se izdaje u ime poslovnog subjekta te glasi na ime i prezime osobe ovlaštene za upotrebu servisa. Pravo pristupa servisima može se dodati na postojeće, odnosno već izdane certifikate.

U svrhu ostvarivanja prava pristupa i pregleda podataka u sustavu COP, potrebno je popuniti i ovjeriti odgovarajući obrazac te ga dostaviti u najbližu poslovnicu.

Pristupnica za registraciju institucija u svrhu ostvarivanja prava pristupa i pregleda podataka servisa RegZap i/ili COP

Pristupnica za registraciju institucija u svrhu ostvarivanja prava pristupa i pregleda podataka servisa RegZap i/ili COP za druge institucije

 Smjernice za popunjavanje Pristupnica za dodjeljivanje prava pristupa podatcima RegZap-a i COP-a te Zahtjeva za otkazivanjem dodijeljenih prava.

Poslovni certifikati na Fina kriptouređaju izdaju se na dvije godine, a naknada se plaća godišnje, sukladno objavljenom važećem cjeniku Fine.

 

Otkazivanje dodijeljenih prava sustavu COP

Zahtjev za otkazivanjem pristupa podatcima servisa COP treba dostaviti kada želite opozvati pravo pristupa, a certifikat je i dalje važeći (npr. na certifikatu su dodijeljeni pristupi različitim servisima). Za opoziv je potrebno predati ispunjen i ovjeren obrazac u našu najbližu poslovnicu.

Zahtjev za otkazivanjem prava pristupa i pregleda podataka servisu RegZap i/ili COP

Zahtjev za otkazivanjem prava pristupa i pregleda podataka servisu RegZap i/ili COP za druge institucije

Smjernice za popunjavanje Pristupnica za dodjeljivanje prava pristupa podatcima RegZap-a i COP-a te Zahtjeva za otkazivanjem dodijeljenih prava.


Podrška korisnicima

Na temelju provedene ankete, utvrđeno je da je više od 95% korisnika sustava COP ocijenilo rad korisničke podrške Fine s najvišom ocjenom „zadovoljan u potpunosti“.

Ako imate pitanja ili su vam potrebna dodatna pojašnjenja o radu sustava COP, možete se obratiti djelatnicima korisničke podrške na sljedeće e-mail adrese i brojeve telefona:

Korisnička podrška za sustavee-mail

Telefon

Centralizirani obračun plaća (COP)cop@fina.hr

0800 0080

Podrška za rad s XML–omregzap@fina.hr, cop@fina.hr

01/6128 590

Korisnička podrška po resorimae-mail

Telefon

Resor znanosti i obrazovanjacop.zos@fina.hr

01/6128 593

Resor kultureregzap@fina.hr, cop@fina.hr

01/6128 597

MUPcop_mup@fina.hr

01/6128 598

Dokumenti za Centralizirani obračun plaća

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.