Preskoči na glavni sadržaj

Sponzorstva i donacije

Sponzorstva i donacije temelj su našeg aktivnog angažmana u zajednici. Potporom vrijednim projektima i inicijativama potičemo digitalnu transformaciju društva, podupiremo napredak obrazovanja i razvoj talenata, sudjelujemo u humanitarnim akcijama te aktivno promičemo održivost i zaštitu okoliša. 

Područja djelovanja koja podupiremo

Humanitarno djelovanje

Dajemo potporu humanitarnim projektima koji podižu kvalitetu života najugroženijih i najosjetljivijih skupina našeg društva.

Gospodarstvo

Sponzoriramo konferencije i projekte koji promiču digitalizaciju društva te ostala relevantna područja gospodarstva.

Obrazovanje

Podupiremo projekte koji promiču razvoj talenata i inovacija te aktivnosti koje doprinose stvaranju društva znanja.

Sport

Podupiremo sportska događanja i projekte kojima je cilj očuvanje zdravlja te doprinosimo razvoju sportskih klubova.

Kultura

Dajemo potporu kulturnim i umjetničkim projektima koji promiču očuvanje baštine te materijalnih i nematerijalnih dobara.

Očuvanje okoliša

Podupiremo projekte usmjerene na očuvanje okoliša te sudjelujemo u akcijama koje doprinose zaštiti prirode.

Kriteriji za dodjelu sponzorstava i donacija

Sponzorstva i donacije dodjeljujemo temeljem odluke Uprave, primjenjujući Pravilnik o kriterijima i postupcima dodjele donacija i sponzorstva, Uredbu Vlade RH o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, te interne procedure i upute.

Dajemo prioritet projektima koji pružaju dalekosežnu korist široj društvenoj zajednici i zadovoljavaju potrebe većeg broja članova društva te su u skladu s našom poslovnom strategijom i organizacijskim vrijednostima.

Zatražite sponzorstvo ili donaciju

Sponzorstvo ili donaciju možete zatražiti slanjem popunjenog Zahtjeva za sponzorstvo ili donaciju na e-mail: sponzorstvaidonacije@fina.hr

Sponzorstvo

Sponzorstva su davanja u novcu, stvarima, pravima i uslugama, uz određenu protučinidbu primatelja sponzorstva. Protučinidba se najčešće ostvaruje isticanjem Fininih vizualnih obilježja na lokaciji događanja, u medijima, na promotivnim materijalima te participiranjem naših zaposlenika u događanju (konferencije, okrugli stolovi i ostalo).

Donacija

Donacija je darovanje u naravi, novcu ili uslugama za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, ekološke i druge opće korisne svrhe, bez protučinidbe. Primatelji donacija trebaju promicati etičnost i društvenu odgovornost te doniranim sredstvima ostvariti koristan učinak prema široj društvenoj zajednici.

Pregled dokumenata i propisa

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate pitanje u vezi sa sponzorstvima i donacijama, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.