Preskoči na glavni sadržaj

Fina BON-1

Sadrži opće podatke o poduzetniku, podatke i pokazatelje o njegovu poslovanju u protekle dvije godine, kretanje broja zaposlenih i njihove prosječne plaće, stanje novčanih sredstava tijekom protekle godine, rang tvrtke u razredu odnosno djelatnosti te objašnjenja navedenih pokazatelja.

Prijavite svoje kvartalne podatke

Kvartalni podatci

Ako želite da Fina BON-1 sadržava kvartalne podatke o vašem poslovanju, preporučujemo da kvartalni izvještaj sastavite na obrascu TI-POD i predate ga u najbližu Fininu poslovnicu ili putem aplikacije. Fina BON-1 poduzetnika koji ne dostave kvartalne podatke sadržavat će isključivo podatke koji se nalaze u godišnjem financijskom izvještaju.

Ažuriranje podataka

Fina BON-1 ažurira se ponedjeljkom, srijedom i petkom, a ažurirana verzija dostupna je sljedećeg radnog dana. Podatci se generiraju iz godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika za prethodnu godinu te po isteku svakog pojedinog kvartala za one poduzetnike koji su podnijeli tromjesečni izvještaj u svrhu uključivanja u bonitetnu informaciju.

Naručite i preuzmite Fina BON-1

Fina BON-1 dostupan je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Možete ga naručiti i preuzeti putem jednog od ponuđenih kanala. Također možete zatražiti i Popis tražitelja informacije BON-1 koji sadrži podatke o poslovnim subjektima ili građanima koji su zatražili bonitetnu informaciju o vašoj tvrtki. 

Putem aplikacije

Fina WEB BON

Putem naše aplikacije možete preuzeti elektronički BON-1 koji je potpisan elektroničkim potpisom i ima jednaku pravnu snagu kao i isprava na papiru. Saznajte više >

Fizičko mjesto

Fina poslovnice

U svim našim poslovnicama možete naručiti i preuzeti Fina BON-1, popunjavanjem i predajom zahtjeva za izdavanje informacije.

Online

Elektronička pošta

Kako biste naručili i preuzeli elektronički Fina BON-1, potrebno je popuniti i predati zahtjev na e-mail bonplus@fina.hr.

Važna napomena

Fina BON-1 koji je preuzet u elektroničkom obliku elektronička je isprava s vlastitim elektroničkim potpisom i pruža jednaku pravnu važnost kao isprave na papiru, pod uvjetom da se koristi sukladno Zakonu o elektroničkoj ispravi (NN 150/05). Međutim, Fina BON-1 isprintan s pisača nema jednaku pravnu važnost kao elektronička isprava ni isprava na papiru. Fina ne ovjerava ispis elektroničkog Fina BON-1 koji je generiran s pomoću pisača.

Elektronički Fina BON-1 može se koristiti u pravnom prometu samo ako je prezentiran u elektroničkom obliku, na nekom od elektroničkih medija (CD/USB stick). Prema Zakonu, svaka fizička i pravna osoba samostalno i izričito odlučuje o prihvaćanju upotrebe i prometa elektroničkih isprava za svoje potrebe. Stoga preporučujemo da provjerite prihvaća li poslovni subjekt kojem šaljete BON-1 upotrebu i promet elektroničkih isprava.

Zatražite potvrdu o vjerodostojnosti ili razlozima neizdavanja bonitetne informacije

U svim našim poslovnicama možete zatražiti Provjeru vjerodostojnosti izdane bonitetne informacije koja se izdaje u svrhu provjere vjerodostojnosti prije izdanog izvještaja BON-1 i ne može se koristiti u druge svrhe. Potvrda o razlozima neizdavanja bonitetne informacije izdaje se na zahtjev, ako iz određenih razloga ne možemo izraditi bonitetnu informaciju (primjerice, za poduzetnike koji su tek počeli poslovati). 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.