Preskoči na glavni sadržaj

Zaštićeni račun

Zaštićeni račun možete otvoriti ako je protiv vas pokrenut postupak naplate u Fini, odnosno ako imate ispravu iz koje je vidljivo da ćete biti ovršeni. Vodite računa da je za svaku promjenu podataka (npr. promjena poslodavca) potrebno dodati novo primanje ili naknadu s novim podacima, putem e-Dugovanja za građane ili u najbližoj poslovnici Fine.

Koja primanja možete zaštititi

Određena primanja i naknade po zakonu ne mogu biti zaplijenjene radi namirenja dugova te ih možete zaštiti otvaranjem zaštićenog računa. Provjerite koje vrste primanja i iznose možete zaštiti, u slučaju da ste ovršeni ili imate ispravu kojom možete dokazati da ćete biti ovršeni.

Kako otvoriti ili zatvoriti zaštićeni račun

Zaštićeni račun možete otvoriti ili zatvoriti digitalnim putem ili u našim poslovnicama.

Online servis za otvaranje ili zatvaranje zaštićenog računa

e-Dugovanja

Aplikacija za jednostavno i brzo otvaranje ili zatvaranje zaštićenog računa, dodavanje i opoziv zaštićenih primanja te pregled obavijesti. 

Fizičko mjesto za otvaranje ili zatvaranje zaštićenog računa

Finine poslovnice

U svim našim poslovnicama možete otvoriti ili zatvoriti zaštićeni račun za svako zaštićeno primanje, popunjavanjem obrasca koji možete odmah preuzeti.

 

Pregled dokumenata i propisa

e-Dugovanja

Koristite našu web aplikaciju koja je dostupna putem sustava e-Građani za brz, jednostavan i besplatan uvid u postupke naplate koji su pokrenuti u Fini.

Odgovori na vaša najčešća pitanja

Razriješite svoje dvojbe o zaštićenom računu i saznajte koje vam opcije stoje na raspolaganju. 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.