Preskoči na glavni sadržaj

Poslovni aplikacijski certifikat za fiskalizaciju

Ovim certifikatom se elektronički potpisuju podatci na računu te identificira obveznik fiskalizacije pri elektroničkoj razmjeni podataka.

Odaberite certifikat koji odgovara vašim potrebama

Za obveznike fiskalizacije

Produkcijski aplikacijski certifikat za fiskalizaciju

Aplikacijski digitalni certifikat služi za elektroničko potpisivanje računa i identifikaciju tijekom elektroničke razmjene podataka. Ovaj je certifikat usklađen s međunarodnim standardima i prilagodljiv je različitim računalnim platformama, a izdajemo ga u soft obliku.

Za informatičke tvrtke

Aplikacijski democertifikat za fiskalizaciju

Informatičkim tvrtkama, koje obveznicima implementiraju sustav fiskalizacije, besplatno omogućujemo aplikacijski democertifikat za testiranje svog sustava. Certifikat se izdaje na razdoblje od pet godina, a obnavlja se na isti način kao i prilikom prvog izdavanja, kako bi ostao u upotrebi.

Tko može zatražiti certifikat za fiskalizaciju

Certifikat može zatražiti obveznik fiskalizacije. Informatička tvrtka koja implementira sustav fiskalizacije ne može umjesto obveznika zatražiti certifikat. Po potrebi, osoba ovlaštena za zastupanje obveznika fiskalizacije može djelatniku informatičke tvrtke, koji uspostavlja sustav fiskalizacije, dati pravo upravljanja certifikatom (pravo skrbnika) te preuzimanje certifikata u ime obveznika.

Karakteristike aplikacijskog certifikata za fiskalizaciju

Period važenja

5 godina

Autentikacija

Digitalni potpis

Potpisivanje i kriptiranje elektroničke pošte

Ne zahtijeva kriptouređaj

Upotreba na mobilnim uređajima

Automatsko povjerenje u Microsoftove programe i sustave

Za informatičke tvrtke

Nudimo vam rješenje za ubrzanje procesa uspostave fiskalizacije

Kako bismo vam olakšali i ubrzali proces uspostave fiskalizacije, razvili smo programski modul XmlSigner. Ovaj modul omogućuje digitalno potpisivanje XML poruka s obveznim računskim elementima i može se lako integrirati u vašu aplikaciju. Poruke se potpisuju s pomoću aplikativnog certifikata za fiskalizaciju. Moguće ga je koristiti u .NET i Java okruženju. Unutar modula nalazi se dll koji možete povezati s .NET aplikacijom, odnosno jar, za ugradnju u Java aplikacije. 

U uputama za ugradnju, koje dobivate prilikom preuzimanja modula, opisane su različite mogućnosti pozivanja. Rezultat korištenja modula je ispravno potpisan XML račun putem web servisa, prihvatljiv za Poreznu upravu. XmlSigner se izdaje za određeni poslovni subjekt, a poruke se mogu potpisivati isključivo aplikativnim certifikatom toga subjekta.

Oporavak certifikata

Zaboravili ste lozinku za korištenje datoteke s certifikatima

Vaša lozinka poznata je samo vama i njezin gubitak onemogućuje daljnje korištenje certifikata. Ako ste zaboravili lozinku, a od izdavanja certifikata je prošlo manje od godinu dana, moguće je napraviti oporavak certifikata.

Cjenik digitalnih certifikata za fiskalizaciju

Provjerite cijene izdavanja certifikata za fiskalizaciju i naknade za izdavanja modula XmlSigner.

Obavijesti za korisnike digitalnih certifikata

Sve obavijesti o nadogradnjama, prekidima u radu sustava i važnim promjenama vezanim za digitalne certifikate pronađite ovdje.

Vjerujte Fini

Vjerujte Fini

Fina je prvi kvalificirani pružatelj usluga povjerenja i nositelj EU znaka pouzdanosti u Republici Hrvatskoj te se nalazi na Pouzdanom popisu pružatelja usluga povjerenja, odnosno listi pružatelja usluga povjerenja u Europskoj uniji (European Union Trusted List). 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.