Preskoči na glavni sadržaj

PSD2 kvalificirani certifikati za pružatelje platnih usluga

Udovoljavaju zahtjevima PSD2 direktive i Delegirane uredbe komisije (EU) 2018/389

Važnost certifikata za pružatelje platnih usluga

Svi koji žele pružati platnu uslugu u skladu s novom PSD2 Direktivom o platnim uslugama (Direktiva EU-a 2015/2366) moraju koristiti PSD2 kvalificirane certifikate, kako bi osigurali autentikaciju u komunikaciji i razmjeni podataka. Ovi certifikati osiguravaju autentičnost, povjerljivost i cjelovitost podataka te imaju pravni učinak.

Odaberite certifikat koji odgovara vašim potrebama

Koristite PSD2 kvalificirane certifikate za vođenje računa i pružanje informacija o računima, iniciranje plaćanja i/ili izdavanje kartičnih instrumenata.

PSD2 kvalificirani certifikat za autentikaciju mrežnih stranica

EU PSD2 QWAC certifikat

Ovim se certifikatom drugoj strani dokazuje da u mrežnoj komunikaciji sudjeluje pružatelj platnih usluga čiji su podatci upisani u certifikatu. Time se jamči povjerljivost svih podataka razmijenjenih putem ovako uspostavljenog sigurnog komunikacijskog kanala. Certifikat se izdaje na razdoblje od godinu dana.

EU kvalificirani PSD2 certifikat za e-pečat

QCP-l certifikat

Ovim se certifikatom dokazuje da je elektronički pečatirane podatke poslao pružatelj platnih usluga čiji su podatci upisani u certifikatu te da pečatirani podatci razmijenjeni u komunikaciji s drugom stranom nisu naknadno mijenjani. Izdaje se u soft obliku, a pripadajući privatni ključ čuva se u datoteci. Certifikat se izdaje na razdoblje od dvije godine.

Želim obnoviti certifikat

Ako već posjedujete digitalni certifikat i želite ga obnoviti, to možete učiniti digitalnim putem ili u našoj najbližoj poslovnici. 

Cjenik digitalnih certifikata za poslovne subjekte

Svi naši digitalni certifikati izdaju se na određeno razdoblje te se plaćaju ovisno o namjeni i načinu korištenja.

Obavijesti za korisnike digitalnih certifikata

Sve obavijesti o nadogradnjama, prekidima u radu sustava i važnim promjenama vezanim za digitalne certifikate pronađite ovdje.

Vjerujte Fini

Vjerujte Fini

Fina je prvi kvalificirani pružatelj usluga povjerenja i nositelj EU znaka pouzdanosti u Republici Hrvatskoj te se nalazi na Pouzdanom popisu pružatelja usluga povjerenja, odnosno listi pružatelja usluga povjerenja u Europskoj uniji (European Union Trusted List). 

Pregled propisa i dokumenata

Povezani servisi

Certifikati za testiranje i demonstraciju

Naši demo certifikati služe za testiranje i provjeru ispravnosti informatičkih rješenja u testnoj ili prezentacijskoj okolini.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.