Preskoči na glavni sadržaj
Jedinstveni registar računa

Jedinstveni registar računa

Pristupite jedinstvenoj bazi transakcijskih računa svih poslovnih subjekata, financijskih institucija, pravnih osoba i građana u našoj državi.

Što vam omogućuje Jedinstveni registar računa

Jednostavno pristupanje podatcima

Mogućnost pregledavanja podataka putem web aplikacije, na papiru ili u datoteci, te putem e-maila.

Jednostavno pristupanje podatcima

Preuzimanje podataka o računima

Mogućnost preuzimanja javno dostupnih podataka o računima svih građana, poslovnih subjekata, financijskih institucija i drugih pravnih osoba koje posluju u Hrvatskoj.

Preuzimanje podataka o računima

Pregled stanja i automatsko slanje podsjetnika

Mogućnost uvida u podatke o računima građana i poslovnih subjekata, oročenim novčanim sredstvima, ugovorima o stambenoj štednji i depozitima u kreditnim unijama te statusu blokade računa.

Pregled stanja i automatsko slanje podsjetnika

Koje podatke sadrži JRR

Jedinstveni registar računa (JRR) sadrži podatke o računima svih poslovnih subjekata, Hrvatske narodne banke i komercijalnih banaka, štedionica i kreditnih unija, jedinica lokalne uprave i područne (regionalne) samouprave, stečajne mase te podatke o računima građana otvorenih u bankama koje posluju u RH. U JRR-u se evidentiraju i podatci o postojanju oročenih novčanih sredstava, ugovorima o stambenoj štednji i depozitima u kreditnim unijama.

Koji su podatci javni

Javni su svi podatci o transakcijskim računima poslovnih subjekata, zajedno sa statusom blokade računa, podatci o transakcijskim računima građana koji su otvoreni s oznakom specifične namjene te podatci o postojanju računa građana (ima li ili nema otvoren račun). 

Nisu javni podatci koji se odnose na novčana sredstva građana te se na njih primjenjuje Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Odaberite model koji odgovara vašim potrebama

Ovisno o učestalosti i načinu na koji želite pristupati podatcima, pripremili smo tri modela usluge. Uvid u podatke koji nisu javni mogu zatražiti sud, nadležna tijela, HNB te komercijalne banke, stambene štedionice i kreditne unije, za svoje klijente.

Preuzimanje podataka putem aplikacije

Aplikacija JRR

Web aplikacija vam omogućava uvid i pristup javnim podatcima u svakom trenutku, uz ažuriranje radnim danima. Uvid u podatke koji nisu javni dostupan je isključivo pravnim osobama koje vode evidencije i obavljaju zakonske ovlasti.

Fizičko preuzimanje podataka

Papir ili datoteka

Možete zatražiti isporuku javnih podataka jednog građanina ili poslovnog subjekta na papiru, odnosno skupine građana ili poslovnih subjekata u datoteci. Podatke koji nisu javni može, uz identifikaciju, preuzeti isključivo poslovni subjekt ili građanin na kojeg se ti podatci odnose.

Preuzimanje podataka e-mailom

e-INFO

Omogućava uvid i preuzimanje podataka o statusu poslovnog subjekta jednokratno, dnevno, tjedno ili mjesečno. Isporučujemo vam informacije o promjenama statusa blokada, predstečaja, stečaja/likvidacija, brisanja, podjela, pripajanja i spajanja.

Isporuka dnevnih promjena podataka

Uslugu mogu dogovoriti poslovni subjekti i potrošači te obveznici i nadležna tijela. Podatci su dostupni za preuzimanje radnim danom od 22.30 tekućeg dana do 21.00 idućeg radnog dana te neradnim danima u bilo kojem trenutku.

Poslovni subjekti i građani

Mogućnost preuzimanja dnevnih promjena javnih podataka skupine poslovnih subjekata, putem datoteke s promjenama za transakcijske račune i stečajne mase, koje se odnose na sve ili na određeni skup poslovnih subjekata (OIB, MB, broj transakcijskog računa, naziv tvrtke, sjedište i adresa, datum otvaranja i zatvaranja računa, oznaka blokade, statusne promjene i prestanak postojanja). Podatci se smiju koristiti za vlastite potrebe ili u komercijalne svrhe, uz zabranu prosljeđivanja i prodaju kopija izvorne baze podataka.

Obveznici i nadležna tijela

Mogućnost preuzimanja svih podataka iz inicijalne baze, putem datoteke dnevnih promjena podataka. Preuzete podatke obveznici i nadležna tijela mogu koristiti isključivo za vlastite potrebe i ne smiju ih dalje reproducirati i distribuirati. 

Cjenik

Naknade za usluge uvida, preuzimanja i pregleda podataka iz JRR-a plaćaju se unaprijed, a definirane su Pravilnikom o vrstama i visini naknade za obavljanje poslova propisanih Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, 71/2018).

Pregled dokumenata i propisa

Fina Info.BIZ

Fina Info.BIZ

Koristite najpouzdaniji izvor informacija o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s našom uslugom, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.