Preskoči na glavni sadržaj

Naplata javnih prihoda platnim karticama

Temeljem čl. 31., st. 2. Zakona o Vladi RH (NN, 150/11, 119/14, 93/16 i 116/18), u vezi s čl. 3., st. 1. te podstavcima 1. i 2. Zakona o Financijskoj agenciji (NN, 117/01, 60/04 i 42/05), Vlada RH je na sjednici održanoj 11. prosinca 2019. godine donijela Odluku o primjeni i vođenju Sustava za naplatu javnih davanja putem platnih kartica (NN, 123/2019).

Ovom se odlukom omogućuje primjena Sustava za naplatu javnih davanja, novčanih kazni izrečenih od strane tijela državne uprave nadležnih za unutarnje poslove, novčanih kazni i troškova prekršajnih postupaka nadležnih za more, promet i infrastrukturu, mandatnih kazni izrečenih od strane tijela državne uprave nadležnih za carinski sustav te upravnih pristojbi i naknada plaćanjem putem platnih kartica. To se primjenjuje za naplatu prihoda definiranih provedbenim propisima o načinu uplaćivanja prihoda proračuna, obveznih doprinosa te prihoda za financiranje drugih javnih potreba tijekom tekuće godine.

Sustav za naplatu javnih davanja sastoji se od EFT POS uređaja postavljenih na lokacijama tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne/regionalne samouprave koja provode njihovu neposrednu naplatu, informacijskog sustava za potrebe zadavanja naplate putem interneta i središnjeg informacijskog sustava.

Tijelo državne uprave odgovorno za poslove e-Hrvatske nadležno je i za proširenje Sustava za naplatu javnih davanja, prema zahtjevima tijela javne vlasti koja provode njihovu naplatu, uz prethodnu suglasnost Ministarstva financija.

U Sustavu za naplatu javnih davanja omogućena je naplata javnih prihoda putem kartica:

  • Diners
  • Discover
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

Opći uvjeti plaćanja javnih davanja platnim karticama putem interneta

Obavijesti za korisnike Sustava za naplatu javnih davanja platnim karticama

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.