Preskoči na glavni sadržaj

Naši zaposlenici su naša snaga

Svakodnevno se trudimo stvoriti radno okruženje koje će poticati osobni i profesionalni rast svakog pojedinca koji je dio našeg kolektiva. Kako bismo to i osigurali, kontinuirano ulažemo u razvoj i provođenje brojnih aktivnosti.

Naši zaposlenici su naša snaga

Zašto je dobro raditi u Fini

Za sve naše sadašnje i buduće zaposlenike, osim stabilne plaće i poticaja za dodatni angažman, omogućujemo daljnje usavršavanje i razvoj putem raznih programa edukacija. Svojim zaposlenicima osiguravamo rad na izazovnim projektima u suvremenim tehnologijama. Kako bismo još više povećali radnu fleksibilnost, omogućili smo i rad na daljinu.

Mogućnost usavršavanja i razvoja karijere

Rad u multidisciplinarnim timovima

Zanimljivi projekti od nacionalnog značaja

Uravnoteženost privatnog i poslovnog života

Suradnja s vrhunskim stručnjacima

Briga o zdravlju zaposlenika

Različite staze, isti cilj. Otkrijte karijerne prilike u Fini.

Prilike za studente

Prilike za studente

Usko surađujemo s tehničkim sveučilištima i veleučilištima diljem Hrvatske. Studentima omogućujemo priliku za dobivanje stipendije, prakse, terenske nastave i pomoć mentora, kao i zapošljavanje putem Student servisa, uz mogućnost usavršavanja te stalnog zaposlenja u Fini. 

Posao u IT-ju

Posao u IT-ju

Kao tehnološka kompanija koja se bavi razvojem softverskih rješenja za javni i realni sektor, kontinuirano zapošljavamo stručnjake iz područja programiranja, analize, testiranja te UI/UX dizajna. IT stručnjacima nudimo mogućnost rada na razvoju i održavanju ključnih servisa od nacionalne važnosti.

Natječaji za posao

Pregledajte otvorene natječaje, pratite natječaje koji su u tijeku ili se informirajte o našim zatvorenim natječajima. 
U 2024. godini planiramo zaposliti 99 zaposlenika. 

Trenutno nema rezultata

Pošaljite otvorenu molbu

Ako nemamo aktualnih natječaja koji odgovaraju vašim interesima, pošaljite nam otvorenu ponudu za zaposlenje. Vašu ponudu čuvamo i kontaktirat ćemo vas kada budemo trebali osobe vaših kvalifikacija.

Vaši podatci čuvaju se godinu dana od prijave, a nakon toga se brišu. Podatke možete izmijeniti putem online prijave, a za brisanje prije roka pošaljite zahtjev na natjecaji@fina.hr.

Sve o selekcijskom postupku

Odgovorili smo na vaša najčešća pitanja o selekcijskom postupku u Fini.

Svoje osobne podatke možete izmijeniti, dopuniti ili izbrisati putem online prijave za posao ili zahtjevom na mail natjecaji@fina.hr.

Fina pridaje veliku pozornost zaštiti osobnih podataka. Svi podatci o kandidatima koji se prikupljaju prilikom prijave za posao i tijekom selekcijskog postupka koriste se u svrhu odabira kandidata za slobodna radna mjesta. Pristup navedenim podatcima imaju samo zaposlenici Fine koji su uključeni u selekcijski postupak i vanjski suradnici koji su zaduženi za provođenje dijela selekcije. Sa svim prikupljenim podatcima postupat će se s dužnom pozornošću, na način kojim oni neće biti dostupni trećim stranama izvan postupka selekcije.

Nakon završetka selekcije i zaključenja natječaja, prikupljeni podatci o kandidatima bit će obrisani i/ili uništeni (osim u slučajevima kad kandidat da svoju privolu za daljnju pohranu podataka u bazi otvorenih molbi).

Za ostavarivanje svojih prava u vezi s osobnim podatcima, možete nam se obratiti u bilo kojoj poslovnici Fine, popunjavanjem i slanjem obrasca za prigovor na adresu Fine kao voditelja obrade ili putem e-maila Službenika za zaštitu podataka. 

Ako smatrate da je došlo do povrede vaših osobnih podataka, a niste zadovoljni odgovorom koji ste dobili od Fine, možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu - Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10 000 Zagreb, tel. 01/4609 999, azop@azop.hr, www.azop.hr.

Po završetku selekcijskog postupka svi prijavljeni kandidati dobivaju povratnu informaciju o zaključenju natječaja.

Psihologijsko testiranje najčešće se sastoji od testa kognitivnih sposobnosti i nekoliko upitnika ličnosti, a na intervjuima kandidati imaju priliku predstaviti svoje kompetencije, iskustvo, interese i motivaciju.

Nakon raspisivanja natječaja za otvoreno radno mjesto, pristigle zamolbe pregledavamo prema uvjetima navedenim u oglasu. Kandidati koji u najvećoj mjeri zadovoljavaju zahtjeve radnog mjesta uključuju se u daljnji selekcijski postupak. 

Ovisno o specifičnostima pozicije, u sklopu selekcije provodi se pisana provjera znanja, psihologijsko testiranje i/ili intervju. Psihologijsko testiranje najčešće se sastoji od testa kognitivnih sposobnosti i nekoliko upitnika ličnosti, a na intervjuima kandidati imaju priliku predstaviti svoje kompetencije, iskustvo, interese i motivaciju.

Po završetku selekcijskog postupka svi prijavljeni kandidati dobivaju povratnu informaciju o zaključenju natječaja.

Upoznajte naše ljude

quote

Finalistica prvog izbora za Inženjerku godine

Na Danima karijera na FOI-u, odabrala sam Finu kao mjesto za studentsku praksu jer se nudila mogućnost rada na stvarnim projektima. Kao studentica programskog inženjerstva, sudjelovala sam u izradi funkcionalnosti za kompleksan sustav i imala sam priliku raditi u razvojnom timu. Moje zanimanje za proces razvoja i unaprjeđenje istog rezultiralo je prijedlogom alata za upravljanje zadatcima unutar tima. Primjena je zaživjela u mom timu, ali proširila se i na druge timove. Po završetku studija, zaposlila sam se u Fini kao IT programer. Vrlo sam brzo postala voditelj razvojnih timova na nekoliko projekata, certificirani Scrum Master te sam pomogla pri uvođenju i primjeni agilnih metoda razvoja u Fini. Tijekom 2023. bila sam među 10 finalistica u prvom izboru za Inženjerku godine. 

Žana Zekić

Voditeljica Odjela za razvoj poslovnih IT rješenja
quote

Posao mi omogućuje cjelovit poslovni i osobni razvoj

Moj put u Fini krenuo je odmah po završetku fakulteta, u ulozi programera pripravnika u razvojnom odjelu u Osijeku. Nakon skoro četiri godine, postala sam voditeljica Odjela, tim lider i programer. Moje zaduženje obuhvaća vođenje Odjela i tima te rad sa studentima, dok istodobno aktivno sudjelujem u razvoju softvera. Zadovoljna sam jer mi sve tri uloge omogućavaju odličan balans između upravljanja timom i osobnog doprinosa tehničkom razvoju. Najljepši je dio posla rad i vrijeme provedeno s mojim kolegama iz tima. Učimo jedni od drugih, dijelimo ideje i rješavamo izazove zajedno, u opuštenoj radnoj atmosferi. 

Anna-Maria Andrijanić

Voditeljica Odjela razvojnih IT rješenja, Osijek
quote

Motiviraju me prenošenje znanja i zadovoljstvo kolektiva

U Fini sam počela raditi 2011. godine, u Sektoru poslovne mreže, no već sam tada kontinuirano surađivala s kolegama iz IT-ja i imala afinitet prema razvoju digitalnih rješenja. Moj poslovni put prirodno se nastavio u Sektoru informatike, za početak na poziciji IT Sistem analitičara, a s vremenom sam postala voditeljica servisa u Sektoru informatike. Kada me pitaju zašto volim svoj posao, mogla bih govoriti o tome cijeli dan, ali izdvojit ću mogućnost kontinuiranog učenja i stjecanja novih vještina i znanja. Želja mi je nastaviti prenositi svoje znanje, dati svoj doprinos za veće zadovoljstvo na radnome mjestu, ali i otkriti i razvijati nove vještine za dobrobit naše tvrtke i mene same. 

Marija Mrđen

IT sistem analitičar ekspert, Odjel za IT analizu, Split
quote

Rad s ljudima je najljepši posao

Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, nakon čega sam se zaposlila u SDK-u, nastavila raditi u ZAP-u, i naposljetku u Fini, već 30 godina. Većinu godina radnog staža provela sam u poslovnoj mreži u radu s klijentima i educiranju kolega u izvršavanju određenih zadataka. Pet godina u Centru za registre donijelo mi je korisna znanja i prednosti. Zadnjih desetak godina voditelj sam Odjela s oko 50 zaposlenika i životni mi je moto dobra komunikacija i suradnja sa svim svojim kolegama, ali i našim korisnicima i klijentima. Jako volim svoj posao i ne bih ga mijenjala, jer volim ljude, iako je rad s ljudima najteži, ali i najljepši posao. Da se vratim na početak svog poslovnog puta, sigurno bih opet koračala istim stazama, jer je u Fini lijepo raditi, nadograđivati stečena znanja i iskustva, i stvarati doživotna prijateljstva.

Mirela Jurač

Voditeljica Odjela za podršku komercijalnim sustavima, Zagreb
quote

Dinamičnost, izazovi i kontinuirano učenje razlozi su zašto volim svoj posao

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, zaposlila sam se u Fini gdje radim skoro 28 godina. U tom periodu radila sam na različitim poslovima - od poslovnice, računovodstvenog servisa, Odjela poslovnih informacija, do rada na stečaju potrošača. Time sam stekla široko znanje o Fininim proizvodima i uslugama, a komunikativnost, prezentacijske vještine i ljubav prema poslu kojim se bavim glavne su prednosti koje su me dovele do današnje pozicije voditelja ključnih kupaca u prodaji. Stjecanje novih i održavanje postojećih odnosa s našim korisnicima i klijentima, pozitivan stav prema prodaji, izazovi koji mi se nameću i osjećaj uspjeha prilikom njihovog savladavanja, razlozi su zašto volim rad u Fini i uživam u svom poslu. Dobitnica sam nagrade B2B Superprodavač 2023. u kategoriji velike tvrtke, javne institucije.

Adrijana Branjug

Voditeljica ključnih kupaca u Odjelu prodaje Zagreb

Naše vrijednosti

Vrijednosti kojima se vodimo oblikuju naš identitet i organizacijsku kulturu. Još važnije, predstavljaju smjernice koje želimo pratiti na putu ostvarenja naših ciljeva. U ovim vrijednostima sazdana je bit naše kompanije, ono što čuva njezin integritet i tradiciju te stvara osnovu za postizanje uspjeha.

Usmjereno na korisnika

Vjerujemo da izgradnja odnosa počinje iskrenom brigom za korisnike. Naš je ključni zadatak saslušati, razumjeti te pružiti uslugu i podršku najvišeg standarda kvalitete.

Digitalno i inovativno

Fokus razvoja usmjerili smo na digitalizaciju i unaprjeđenje postojećih proizvoda i usluga te stvaranje naprednih rješenja koja će zadovoljiti potrebe i želje korisnika u novom digitalnom dobu.

Brzo i agilno

Moderni potrošači zahtijevaju pouzdanu uslugu te brzu i točnu informaciju kada im ona zaista treba. U skladu s time, nastojimo unaprijediti sve naše usluge i proizvode kako bi bili dostupni putem različitih kanala, a mi pravodobni u izvršavanju svih zahtjeva naših korisnika.

Hrvatsko i lokalno

Kao jedna od vodećih državnih institucija, Fina je prisutna u svim dijelovima Hrvatske te brine o razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje, ali i o napretku cijele zemlje, društva i građana.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.