Preskoči na glavni sadržaj

Fina BONPLUS

Proširena verzija bonitetne informacije koja, uz osnovne podatke, sadrži i ocjenu kreditnog rejtinga poslovnog subjekta. Pogodna je za prezentiranje i dokazivanje vlastite financijske sposobnosti, ali i procjenu financijske sposobnosti postojećih i potencijalnih poslovnih partnera.

Što vam omogućuje Fina BONPLUS

Procjena kreditnog rizika

Pomaže vam u procjeni kreditnog rizika prilikom suradnje s novim poslovnim partnerima ili klijentima. Omogućava bolje donošenje odluka o kreditiranju i smanjenju rizika od neplaćanja ili neizvršavanja ugovora.

Dobivanje povjerenja

Transparentnost financijske stabilnosti putem bonitetnih informacija gradi povjerenje kod klijenata, dobavljača i investitora. Ove informacije pružaju potvrdu o poslovnoj pouzdanosti i integritetu vaše tvrtke.

Poboljšanje pregovaračke pozicije

Daje vam bolju pregovaračku poziciju s financijskim institucijama, dobavljačima i drugim poslovnim partnerima. To može rezultirati povoljnijim uvjetima poslovanja, nižim kamatnim stopama ili povlaštenim uvjetima plaćanja.

Praćenje konkurencije

Omogućuje vam praćenje financijske stabilnosti i performansi konkurencije. Ovo pruža uvid u poslovne prakse i strategije konkurenata, omogućujući prilagodbu vlastite poslovne strategije radi održavanja konkurentnosti na tržištu.

Koje podatke možete dobiti

Fina BONPLUS sadrži podatke iz Registra godišnjih financijskih izvještaja za posljednje tri poslovne godine, dnevno ažurirane podatke o računima poduzetnika iz Jedinstvenog registra računa te podatke iz Registra trgovačkog suda.

01

Osnovni podatci o tvrtki

Mjesto i datum osnivanja, oblik vlasništva, popis članova Uprave i većinskih vlasnika, djelatnosti za čije je obavljanje poduzetnik registriran te iznos temeljnog kapitala.

02

Financijski podatci

Informacije o imovini i izvorima sredstava, rezultatima poslovanja i pokazateljima poslovanja s objašnjenjima, za razdoblje od posljednje tri godine poslovanja.

03

Ocjena kreditnog rejtinga

Predstavlja procjenu buduće sposobnosti poduzetnika da svoje obveze ispunjava u preuzetim rokovima, iskazanu ocjenom od 1 do 15 prema Fininoj rejting skali.

Naručite i preuzmite Fina BONPLUS

Fina BONPLUS je dostupan na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Možete ga naručiti popunjavanjem i predajom zahtjeva za izdavanje informacije, kao i preuzeti kroz jedan od ponuđenih kanala.

Online naručivanje i preuzimanje bonitetne informacije

Elektronička pošta

Kako biste naručili i preuzeli elektronički Fina BONPLUS, potrebno je popuniti i predati zahtjev na e-mail bonplus@fina.hr.

Fizičko mjesto za naručivanje i preuzimanje bonitetne informacije

Fina poslovnice

U svim našim poslovnicama možete naručiti, a u određenim poslovnicama i preuzeti Fina BONPLUS, popunjavanjem i predajom zahtjeva za izdavanje informacije. 

Važna napomena

Fina BONPLUS koji je preuzet u elektroničkom obliku elektronička je isprava s vlastitim elektroničkim potpisom i pruža jednaku pravnu važnost kao isprave na papiru, pod uvjetom da se koristi sukladno Zakonu o elektroničkoj ispravi (NN 150/05). Međutim, Fina BONPLUS isprintan s pisača nema jednaku pravnu važnost kao elektronička isprava ni isprava na papiru. Fina ne ovjerava ispis elektroničkog Fina BONPLUS-a koji je generiran s pomoću pisača.

Elektronički Fina BONPLUS može se koristiti u pravnom prometu samo ako je prezentiran u elektroničkom obliku, na nekom od elektroničkih medija (CD/USB stick). Prema Zakonu, svaka fizička i pravna osoba samostalno i izričito odlučuje o prihvaćanju upotrebe i prometa elektroničkih isprava za svoje potrebe. Stoga preporučujemo da provjerite prihvaća li poslovni subjekt kojem šaljete BONPLUS upotrebu i promet elektroničkih isprava.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.