Ivana Stanić na panelu u sklopu dodjele Digi Awardsa

Na panelu "Zašto je broj oglasa za IT pao kad svi pričaju da nedostaje talenata?" stručnjaci su, uključujući i Fininu HR Business Partnericu Ivanu Stanić, razgovarali o stanju na tržištu, usponima i padovima te izazovima koji su pred njima

29.05.2023.

Ivana Stanić na panelu u sklopu dodjele Digi Awardsa

Već četvrtu godinu za redom Jutarnji list, eurozastupnik Valter Flego i niz partnera dodjeljuju nagradu Student Digi Awards za najinovativniji, najbolji i najkreativniji projekt. 

Riječ je o projektima studentskih ili srednjoškolskih timova, a ove je godine  pobijedio 23-godišnji Branimir Budija, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Napravio je robotizirana invalidska kolica koja se automatski podižu na razinu kreveta, što invalidnim osobama, ali i medicinskom osoblju značajno olakšava prelazak s kolica na krevet. Na ovaj projekt inspirirali su ga problemi prijatelja s invaliditetom. 

Kao pobjednik ovogodišnje dodjele Digi Awardsa, Branimir je sudjelovao i na panelu "Zašto je broj oglasa za IT pao kad svi pričaju da nedostaje talenata?", zajedno s Ivanom Stanić, HR Business Partner u Fini, Tenom Šimon Čolig, voditeljicom upravljanja talentima u A1 Hrvatska, Matejom Sušnjem, HR Business Partnerom u Croatia osiguranju, Nikolinom Frklić, voditeljicom marketinga u mStartu, Tajanom Kesić Šapić, voditeljicom Odjela za industriju HGK i predsjednikom Algebre Hrvojem Josipom Balenom.

Raspravu je moderirao novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić istaknuvši kako Hrvatska trenutno ima 64.000 stručnjaka dok ih je na razini EU 23 milijuna. Stručnjaci su iznijeli različita mišljenja i viđenja situacije jer je u nekim tvrtkama potražnja i dalje velika, dok drugi bilježe blagi pad. 

Foto: Goran Mehkek/Cropix