Nagradu Ponos Hrvatske dodijelila i članica Uprave Fine Vinka Ilak

Financijska agencija podržala je i ove godine hvalevrijedan projekt Ponos Hrvatske, koji svake godine dodjeljuje nagrade iznimnim pojedincima.

02.03.2022.

Nagradu Ponos Hrvatske dodijelila i članica Uprave Fine Vinka Ilak

Riječ je o ljudima koji su svojim nesebičnim djelima, dobrotom i hrabrošću zavrijedili titulu društvenog heroja 2021. godine. Nagrade Ponos Hrvatske dodijeljene su 1. ožujka 2022. u organizaciji dnevnog lista 24sata i HRT-a.


Članica Uprave Fine Vinka Ilak nagradu je dodijelila trenerici Gimnastičkog kluba Petrinja Gordani Jambrović Žugaj, koja je sa svojim timom, unatoč potresu nastavila trenirati s djecom u šatoru. I sami svjesni da uvjeti nisu idealni, kažu da su sretni što i to imaju, a djeca su nakon potresa dolazila redovito te na kraju osvojila 21 medalju na Prvenstvu Hrvatske u gimnastici u Osijeku.

- Jako smo ponosni na našu djecu, to je nagrada za rezultate i jednu tešku godinu koja je iza nas. Djeca jedva čekaju da nagrada stigne doma,  da se mogu slikati s njom. Dvoranu još uvijek nemamo, tražimo način da ju obnovimo, a za sada smo i dalje u šatoru - istaknula je trenerica Jambrović Žugaj. 

- Iznimno smo ponosni i sretni što smo kao Fina dio hvalevrijednog projekta kao što je Ponos Hrvatske već nekoliko godina za redom. Svaki od večerašnjih dobitnika nagrade, kao i njihovi prethodnici, društveni su uzor, ljudi velikog srca, snage i hrabrosti koji priskaču u pomoć ljudima u potrebi. Njihova djela nam daju vjeru u sadašnjost, ali i budućnost jer su oni dokaz da već samo jedan pojedinac može puno toga promijeniti na bolje, a ukoliko se udružimo kao zajednica još i više. Neki od njih pokrenuli su projekte koji nikad prije nisu postojali i po tome će ih se pamtiti.  Čestitam svima, doista smo ponosni na njih! - izjavila je članica Uprave Fine Vinka Ilak. 

 

Fotografije: Marko Prpić/Pixsell i Sanjin Strukić/Pixsell