Preskoči na glavni sadržaj

Izdavanje osobnog soft certifikata - FinaSoftCert

00 Preduvjet

Ako dosad niste koristili Finine digitalne certifikate, potrebno je izvršiti jednokratnu registraciju u PKI sustav. Za početak pripremite ovu dokumentaciju:

Preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana) ili putovnice korisnika certifikata

01

Preuzmite i popunite odgovarajuće obrasce ovisno o načinu dostave dokumentacije

Za digitalnu predaju putem Online servisa za predaju dokumentacije (OSPD)

Preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana) ili putovnice korisnika certifikata

Za osobnu predaju u našoj poslovnici

Preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana) ili putovnice korisnika certifikata

02

Predajte popunjenu dokumentaciju

Za digitalno slanje dokumenata, učitajte ispunjenu i elektronički potpisanu dokumentaciju na Online servis za predaju dokumentacije (OSPD)

Za predaju dokumentacije u Fini, pronađite najbližu poslovnicu 

03

Preuzmite osobni soft certifikat

Nakon obrade dokumentacije koja je predana u Finu, korisnik će primiti aktivacijske podatke na jedan od sljedećih načina:

Ako ste dokumentaciju predali putem Online servisa za predaju dokumentacije (OSPD-a) ili u Fininoj poslovnici i korisnik certifikata fizički je identificiran prilikom predaje dokumentacije

Korisnik će primati aktivacijske podatke odvojeno putem e-maila i SMS-a. Koristeći kombinaciju dobivenih podataka izvršit će online preuzimanje certifikata putem portala za preuzimanje certifikata.

Ako ste dokumentaciju predali u Fininoj poslovnici i korisnik certifikata nije fizički identificiran prilikom predaje dokumentacije

Korisnik mora obaviti fizičku identifikaciju u Fininoj poslovnici. Aktivacijske podatke može preuzeti u poslovnici Fine ili iste može primiti odvojeno putem e-maila i SMS-a. Kombinacijom dobivenih podataka izvršit će online preuzimanje certifikata putem portala za preuzimanje certifikata.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.