Preskoči na glavni sadržaj

Za bolju budućnost zajednica kojima služimo

Projektima i inicijativama pomažemo u izgradnji snažnije i sigurnije budućnosti za cijelo naše društvo.

Za bolju budućnost zajednica kojima služimo

Ključne cjeline naše društvene odgovornosti

Radom na brojnim projektima i inicijativama, trudimo se biti proaktivan partner u izgradnji snažnijih i sigurnijih zajednica kojima služimo. Ključne cjeline našeg pristupa su digitalizacija društva, potpora u obrazovanju, edukaciji i razvoju talenata, pomoć u humanitarnim akcijama te održivost i očuvanje okoliša. 

Digitalizacija društva

Brojnim rješenjima za digitalizaciju javnog i privatnog sektora potičemo smanjivanje upotrebe papira, čime pridonosimo smanjenju otpada i očuvanju prirode.

Potpora obrazovanju

Aktivno radimo na podizanju financijske pismenosti među odraslima i mladima, a fakultetima i veleučilištima pružamo potporu u stvaranju boljih uvjeta za studente.

Pomoć u humanitarnim akcijama

Donacijama dajemo potporu humanitarnim projektima koji podižu kvalitetu života najugroženijih i najosjetljivijih članova našeg društva.

Održivost i očuvanje okoliša

Podupiremo projekte usmjerene na podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te sudjelujemo u akcijama koje izravno pridonose zaštiti prirode.

Nagrada za najbolje rezultate ESG ratinga u kategoriji javne tvrtke 2023.

Kao institucija od državnog značaja, neodvojiv smo dio društva te smo svojim djelovanjem dužni uzvratiti ukazano povjerenje. Nagrada Hrvatske gospodarske komore za najbolje rezultate ESG ratinga u kategoriji javne tvrtke 2023. godine dokaz je našeg truda, jasnog fokusa i integracije strateških ciljeva održivosti u sve aspekte našeg poslovanja.

Projekti i inicijative koje podupiremo

Primjenjujući principe društveno odgovornog poslovanja, nastojimo stvoriti bolje uvjete za sve nas te snažno vjerujemo da svaki korak koji poduzimamo može imati pozitivan utjecaj na društvo u cjelini.

Podizanje financijske pismenosti

Fina je sudionik Akcijskog plana za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača Ministarstva financija. Sudjelovali smo u kampanji Znanjem do financijskog oporavka kojoj je cilj bio pružanje individualne savjetodavne pomoći građanima s financijskim poteškoćama, posebice onima koji su uslijed prezaduženosti i ovrha izgubili financijsku neovisnost. S tim smo ciljem nastavili promociju financijske pismenosti s Tonijem Milunom, profesorom matematike koji je popularizirao temu financijske pismenosti. Zajedničkim serijalom edukativnih videa, podcasta i online konferencija o ovrhama, nastojimo pomoći građanima da steknu znanja o upravljanju svojim financijama i izbjegnu ovrhu, odnosno iskoriste mogućnosti za izlazak iz duga i blokade.

Podizanje financijske pismenosti

Potpora obrazovnim institucijama

Pružamo potporu akademskoj zajednici ulaganjem u obnovu i razvoj laboratorija i učionica te donacijama za informatičku opremu fakulteta i veleučilišta. Time želimo osnažiti nove mlade generacije u njihovom razvoju te im pomoći da dobiju potrebno znanje i tehnologiju tijekom školovanja. Suradnja s obrazovnim institucijama provodi se primjenom transfera znanja i tehnologija te zajedničkim djelovanjem na projektno-razvojnim aktivnostima. Zahvaljujući ovoj suradnji, otvorili smo 14 razvojnih IT centara diljem Hrvatske, kako bismo doprinijeli zapošljavanju mladih u sredini u kojoj žive. Studentima nudimo mogućnost stipendiranja i obavljanje stručne prakse, kako bi svoja znanja mogli primijeniti u stvarnom poslovnom okruženju te steći prva radna iskustva.

Potpora obrazovnim institucijama

Sudjelovanje u humanitarnim akcijama

Jedan od važnih aspekata naše aktivnosti je pružanje pomoći potrebitima humaniranim donacijama te sponzoriranjem humanitarnih akcija. Reagirali smo na katastrofalne poplave u Zagrebu pružajući potporu obnovi dječjeg odjela u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj te smo sudjelovali u obnovi potpuno uništene osnovne škole u Dubrancu nakon razornog potresa. Organizirali smo prikupljanje sredstava za pomoć Petrinji i okolnim mjestima pogođenim potresom. Nastavljamo podupirati hvalevrijedne projekte, kao što je "Ponos Hrvatske", koji svake godine nagrađuje građane za njihova nesebična djela. Dobitnicu ove nagrade, Renatu Novoselec i njezin projekt Violinmusic4all, poduprli smo donacijom violina za podučavanje gluhih i nagluhih osoba.

Sudjelovanje u humanitarnim akcijama

Potpora projektima za zaštitu okoliša

Kontinuirano podupiremo ekološke inicijative poput "Plave vreće" za čišćenje Jadranske obale, "Boranke" za pošumljavanje opožarenih područja Dalmacije te akcije "Zasadi stablo, ne budi panj!" za sadnju stabala na lokalnoj i nacionalnoj razini. Priključili smo se inicijativi "Plastic free Croatia" smanjenjem upotrebe plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu unutar radnog okruženja. Ponosimo se time što naši zaposlenici kontinuirano sudjeluju u akcijama pošumljavanja i prikupljanja otpada u šumama diljem Hrvatske. Projektom digitalizacije javnog i privatnog sektora te svojim rješenjima za digitalizaciju poslovanja, utječemo na smanjenje upotrebe papira, čime doprinosimo smanjenju otpada i održivom iskorištavanju prirodnih resursa.

Potpora projektima za zaštitu okoliša

Dodjela sponzorstva i donacija

Sponzorstvima i donacijama podupiremo vrijedne projekte u područjima poput obrazovanja, razvoja društva znanja, kulture, očuvanja baštine, gospodarstva, sporta, zdravstva, ekologije te humanitarnog djelovanja. Naš je cilj unaprijediti kvalitetu života te pridonijeti sveukupnom razvoju društva.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.