Fina InfoBlokade

Ova usluga omogućuje Vam primanje informacija, u realnom vremenu, o blokadi računa bilo kojeg poslovnog subjekta u Hrvatskoj.

Želite li provjeriti je li tvrtka s kojom poslujete u blokadi ili je u blokadi vaš račun, jednostavno pošaljite SMS poruku na broj 818058.

Usluga FINA InfoBlokade omogućuje vam primanje informacija, u realnom vremenu, o blokadi računa bilo kojeg poslovnog subjekta u Hrvatskoj putem mobitela 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, 365 dana u godini.

Kako do informacija

Pošaljite SMS poruku s OIB-om poslovnog subjekta (isključivo broj OIB-a bez tekstualnih podataka) za kojeg želite saznati je li u blokadi. Tražena informacija stići će brzo na zaslon vašeg mobitela.

Povratne poruke
U nastavku su pojašnjenja mogućih povratnih SMS poruka na vaš mobitel:

 1. Poslovni subjekt, OIB 12345678912, 03.01.2012., u 15:50, je blokiran. Više o usluzi na www.fina.hr 
  - poslovni subjekt za kojeg ste tražili informaciju je blokiran na određeni dan i u navedeno vrijeme. Status blokade za određenog poslovnog subjekta može biti promijenjen nekoliko puta tijekom radnog dana, ovisno o tome koliku su puta, s navedene osnove, blokirani/deblokirani njegovi računi. Subota se ne smatra radnim danom.
 2. Poslovni subjekt, OIB 12345678912, 03.01.2012., u 15:50, nije blokiran. Više o usluzi na www.fina.hr 
  - poslovni subjekt za kojeg ste tražili informaciju nije blokiran na određeni dan i u navedeno vrijeme.
 3. Za OIB 12345678978 podaci nisu dostupni. Više o usluzi na www.fina.hr 
  - upisali ste pogrešan OIB, odnosno poslovni subjekt s navedenim OIB-om ne postoji ili nema otvoren račun.
  - usluga FINA InfoBlokade pruža informacije o blokiranim računima pravnih osoba - račune fizičkih osoba ne možete provjeravati, jer oni nisu javni.

Cijena
Poslana SMS poruka naplaćuje se prema standardnom cjeniku vašeg mobilnog operatera. Dolazna poruka s traženom informacijom (o statusu blokade) naplaćuje se  1,66 EUR/PDV uključen (12,50 HRK/PDV uključen).
Poruke pod rednim brojevima 1. i 2. se naplaćuju, dok se poruka pod rednim brojem 3. ne naplaćuje.