Preskoči na glavni sadržaj

5 razloga zašto vam treba e-potpis

Procjene su da tvrtke na printanje papira godišnje potroše od 5 do 10 posto svojih prihoda, a ako uzmemo u obzir rast cijena celuloze, trošak papira uskoro će iznositi i puno više

Sa svakim korakom naprijed u digitalnom svijetu, odnosno novom digitalnom uslugom, pomalo pridonosimo okruženju bez papira. 

Tvrtke će ga i dalje koristiti jer je u mnogim poslovnim procesima potreban, ali digitalizacijom poslovanja i smanjenjem korištenja papira, u svakom slučaju pridonosimo boljoj optimizaciji poslovanja - nižim troškovima, uštedi vremena i očuvanju okoliša. 

Na globalnoj razini očekuje se transformacija papirnatog poslovanja do 2025. godine, a s inteligentnim rješenjima i evolucija poslovanja koja podrazumijeva više digitalizacije i brige za okoliš, a manje otpada. 

Jedno od takvih rješenja je definitivno i e-potpis. Ono podrazumijeva da je vaš dokument digitalan i da ga ne printate te da ga elektronički potpisujete. 

e-potpis2.jpg

Donosimo 5 razloga zašto vam treba e-potpis:

  1. Poboljšava prodaju: e-potpis omogućuje tvrtkama znatno brže potpisivanje ugovora. Prema studiji Forrester Consultinga, ugovori se potpisuju 21 puta brže e-potpisom nego vlastoručno, dok je druga studija Aberdeen Groupa zaključila da se s e-potpisom skraćuje ciklus prodaje za 8 puta.
  2. Pojednostavljuje operativne procese: Papir je skup, oduzima vrijeme, stvara otpad te općenito komplicira proces kolanja dokumentacije. S Fina e-Potpisom možete automatizirati i digitalizirati kritične aspekte svog poslovanja te ubrzati njihove procese - od prodaje, zapošljavanja novih ljudi do ubrzavanja nabave.
  3. Povećava produktivnost: Pojednostavljivanjem procesa, e-potpis značajno poboljšava produktivnost. Prema Forrester studiji, prosječna organizacija s e-potpisivanjem uštedi 49.000 radnih sati tijekom tri godine te 2,5 sata prilikom zapošljavanja novog zaposlenika, koliko bi inače potrošili na vlastoručno potpisivanje te distribuciju dokumenata.
  4. Minimizira rizik: Uz Finine digitalne certifikate koji prate sve vrste e-Potpisa te jamče sigurnost i povjerljivost procesa, svi korisnici Fina e-Potpisa mogu biti sigurni u zaštitu svojih podataka, integritet svog potpisa i sadržaj u dokumentu.
  5. Nova kultura organizacije: U svijetu digitalizacije i IT konzumerizacije, digitalizirano iskustvo podrazumijeva brže i jednostavnije rješavanje problema i situacija. S obzirom da će u svaku tvrtku dolaziti sve mlađi kolege, naviknuti na digitalna rješenja, organizacije se moraju mijenjati ili riskirati da će zaostajati za drugima.

Kopirke i printeri polako postaju „stvar prošlosti“, a mlađim generacijama definitivno nisu simbol modernog radnog mjesta. Svaki poslovni lider suočava se s potrebom za digitalnom transformacijom, a prihvaćanjem osnovnih rješenja, poput Fina e-Potpisa i Fina e-Računa, koji su lako primjenjivi, posao postaje lakši, brži i jeftiniji. 


Kakav e-potpis izabrati? 

Fina je razvila nekoliko načina za korištenje rješenja Fina e-Potpisa, ovisno o potrebama svojih klijenata. Ovo rješenje zadovoljava propisane standarde, a rado ćemo vam pomoći pronaći model koji vama najviše odgovara. 

Obratite nam se s povjerenjem! 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.