Preskoči na glavni sadržaj

7 prednosti e-računa u odnosu na papirnati

E-račun je po svom sadržaju istovjetan papirnatome, ali se izrađuje, izdaje i zaprima u elektroničkom obliku te kao takav u potpunosti mijenja papirnati račun

Uvođenjem e-računa u poslovanje olakšava se proces ispostave i zaprimanja računa, jer se cijeli proces odvija online, a za to je nužno da i kupci i dobavljači koriste e-račun.

Prednosti Fina e-Računa:

1.    Smanjuje se trošak papira, prijevoza i poštarine
2.    Štedi se vrijeme za proces kolanja dokumentacije 
3.    Sprječavaju se potencijalne pogreške nastale ručnim unosom
4.    Ubrzava se poslovni proces između klijenta i dobavljača
5.    Plaćanje je brže jer se i računi brže razmjenjuju
6.    Veća sigurnost, transparentnost i bolji pregled nad izdanim i zaprimljenim računima
7.    Besplatno arhiviranje računa i priloga

Fina e-Račun najsigurniji je servis u Hrvatskoj za elektroničku razmjenu računa jer se temelji na PKI tehnologiji, a koristi ga više više desetaka tisuća zadovoljnih korisnika. 

Budući da je prijava u Fina e-Račun omogućena digitalnim certifikatom, time dobivate najveći stupanj pouzdanosti u vašu autentičnost. Samo ga vi možete potpisati i poslati jer servis sam provjerava je li e-račun doista potpisan digitalnim certifikatom korisnika koji na to ima prava.

Prilikom ulaska u servis, e-račun dodatno se ovjerava naprednim e-potpisom servisa u koji je ugrađen i  vremenski žig koji bilježi točno vrijeme ulaska u servis i jamči da je prilikom ovjere e-račun prošao sve potrebne kontrole.

Osim toga, Fina e-Račun povezan je i s Fina e-Arhivom koji besplatno arhivira sve poslane i zaprimljene e-račune u izvornom obliku, zajedno s prilozima, na najmanje 11 godina, prema Zakonu o računovodstvu.

Neovisno o tome jeste li obrtnik ili imate malu, srednju ili veliku tvrtku, Fina e-Račun mogu koristiti svi i to bez ugovorne obaveze, a možete ga integrirati i s vašim računovodstvenim servisom. S uporabom e-Računa pojednostavljujete procese, modernizirate poslovanje, ali i štedite vrijeme i novac.

Kako biste pronašli pravo rješenje za vaše poslovanje, obratite nam se s povjerenjem! 
 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.