Preskoči na glavni sadržaj

Provjerite tko vam što šalje i zaštitite svoje dokumente

Ako svoje elektronske dokumente razmjenjujete s klijentima ili korisnicima te koristite e-potpis dobro je u svakom trenutku znati možete li se pouzdati u autentičnost istih

Zbog toga je Fina osmislila dvije ključne usluge – Fina Validator i Fina Vremenski žig za sve situacije u kojima trebate dodatnu provjeru i sigurnost. 

Fina Validator - provjerava valjanost e-potpisa 

Riječ je o besplatnoj online usluzi koja provjerava valjanost e-potpisa. Korisnik može kroz Fina Validator dati na provjeru elektronički potpis, a Fina, nakon provjere, korisniku šalje izvještaj o validaciji. Za korištenje nisu potrebni certifikati. 

Fina Validator namijenjen je svim poslovnim subjektima koji primaju elektronički potpisanu ili pečatiranu dokumentaciju, vlasnicima e-servisa koji imaju potrebu automatski provjeriti iste te građanima koji žele validirati vlastite ili zaprimljene dokumente. 

Korisnicima je Fina Validator dostupan putem aplikacije ili se integrira u njihove servise za sve one kojima treba automatska validacija.

e_potpis_shutterstock_2010245198.jpg

Fina Vremenski žig - ovjerava dokumente na određeno vrijeme bez straha od naknadnih promjena

Ugradnjom Vremenskog žiga u elektroničke dokumente dokazuje se da je on postojao u trenutku naznačenom u Vremenskom žigu, a svaka naknadna promjena u dokumentu se lako otkriva.

Verifikacijom se pouzdano može utvrditi je li ovjereni dokument izmijenjen nakon vremena naznačenog u žigu. Može se koristiti kao podrška Fina e-Potpisu, a namijenjen je poslovnim subjektima te građanima. 

Dodatne prednosti:

•    Služi za vremensku ovjeru podataka, elektroničkih zapisa i dokumenata
•    Produžava vremenski period pouzdanja u elektroničke potpise
•    Dokazuje da je e-potpis bio valjan u trenutku potpisivanja 
•    Pruža dodatnu sigurnost pri arhiviranju podataka, jer štiti autentičnost i cjelovitost dokumenta za cijelo vrijeme pohrane.

Preduvjeti za korištenje Vremenskog žiga su:
•    autentikacijski ili aplikacijski certifikat
•    ispunjena Pristupnica koja se predaje u jedan od Fininih registracijskih ureda ili putem Fininog OSPD-a.  

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se s povjerenjem! 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.