Preskoči na glavni sadržaj

Informacije o GPR kartici

Cijene 

U navedene cijene uključen je PDV.

Kartica Plavog dizela za poljoprivredu i ribarstvo (GPR)Rok izradeCijena
Redovna izrada30 dana

6,64 EUR

Žurna izrada7 - 10 dana

19,91 EUR

Uplatu naknade za izradu GPR kartice korisnik prava mora izvršiti na Finin broj računa: HR4424840081100876807, uz obvezno pozivanje na model: HR05, odnosno poziv na broj odobrenja 29400040 - OIB korisnika prava (primjer popunjene uplatnice nalazi se u Dokumentima).

Naplata za izradu GPR kartice obavlja se temeljem Odluke o utvrđivanju iznosa naknade za izdavanje kartice goriva za poljoprivredu i ribarstvo (NN, 98/10) od 2. kolovoza 2010. godine.

Napomena: Rok za izradu GPR kartice počinje teći od dana zaprimanja zahtjeva u nadležnom tijelu (APPRRR/UR).

Izdavanje kartice

Pravo korištenja GPR kartice ostvaruje se sljedeći dan od dana preuzimanja kartice, a najranije od 1. srpnja 2010. godine. Uz GPR karticu, korisniku se uručuju i Opći uvjeti za korištenje GPR kartice. Korisnik može imati više aktivnih GPR kartica za isto obračunsko razdoblje.

Izgled kartice

Prednja strana kartice

prednja strana kartice GPR.jpg

Stražnja strana kartice

zadnja strana kartice GPR.png


Gubitak, krađa ili oštećenje kartice

Blokadu GPR kartice moguće je obaviti putem Pozivnog centra na broj 0800 8880. Potrebno je pripremiti broj kartice koji se nalazi na prednjoj strani. Jedanput blokiranu karticu nije više moguće koristiti ni deblokirati.

Nakon blokade GPR kartice, korisnik može podnijeti zahtjev za izradu nove GPR kartice. Izdavanje nove GPR kartice ne utječe na dotad zabilježenu kvotu i potrošnju, odnosno raspoloživu količinu plavog dizela za korisnika.


Reklamacije i prijave problema

U slučaju da prodajno mjesto ne može riješiti reklamiranu transakciju, korisnik kartice treba poslati reklamaciju putem obrasca Prijava tehničke neispravnosti kartice GPR, s detaljnim opisom problema, preslikama računa, potvrdom transakcije (tzv. slipa) te podatcima s kartice na adresu:

Financijska agencija
Sektor servisa za državu
Centar kartičnog poslovanja
Koturaška ulica 43
10 000 Zagreb

ili skenirano na e-mail: dizel@fina.hr.


Podrška korisnicima

Govorni automat na broj 01/6128 877, 0-24 h
Za korištenje govornog automata, potreban je broj kartice. Putem govornog automata moguće je postaviti upit o trenutačnom stanju raspoložive količine plavog dizela.

Pozivni centar na broj 0800 8880, 06.00-22.00 h
Putem pozivnog centra, moguće je izvršiti blokadu kartice GPR u slučaju tehničke neispravnosti, odnosno oštećenja, krađe ili gubitka kartice.

Prodajna mjesta

Popis prodajnih mjesta po poštanskom broju

Popis prodajnih mjesta po naselju

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.