Preskoči na glavni sadržaj

Izdavanje kartice Plavog dizela za plovidbu (GP)

00 Preduvjet

Ishodite Rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Ishodite Rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izradu kartice goriva za plovidbu.

01

Preuzmite i popunite dokumentaciju

02

Uplatite naknadu za izradu kartice

Uplatu naknade za izradu kartice goriva izvršite na Finin broj računa: HR4424840081100876807, uz obvezno pozivanje na model: HR05, odnosno poziv na broj odobrenja: 29899346 - IPPO broj - identifikator plovila ili plovnog objekta koji se nalazi u rješenju Ministarstva.

03

Predajte dokumentaciju

Uz popunjeni i ovjereni obrazac, potrebno je dostaviti i presliku potvrde o uplati.

Za predaju putem e-maila, pošaljite ispunjenu dokumentaciju na dizel@fina.hr

Za predaju poštom, dokumentaciju pošaljite na adresu Financijska agencija, Sektor servisa za državu, Centar kartičnog poslovanja, Koturaška ulica 43, 10 000 Zagreb

04

Dostava kartice

Rješenja se nalaze na stranicama Ministarstva ili se dostavljaju korisnicima prava. Na zahtjev korisnika prava, Fina izrađuje GP karticu te je dostavlja korisniku na adresu navedenu u rješenju Ministarstva. Uz GP karticu, korisniku se uručuju i Opći uvjeti za korištenje kartice GP. Pravo korištenja GP kartice ostvaruje se po njezinoj aktivaciji, a najranije od 1. srpnja 2013. godine.

05

Aktivirajte karticu

GP karticu potrebno je aktivirati prije početka korištenja. Uputa za aktivaciju GP kartice nalazi se na računu za izradu GP kartice koji izdaje Fina. Karticu možete aktivirati i pozivom na naš govorni automat na broj 01/612-8877, 0-24 h.

Rok valjanosti GP kartice naznačen je na samoj kartici u obliku četveroznamenkastog broja, gdje prve dvije znamenke označavaju godinu, a druge dvije kalendarski mjesec. Primjerice, ako je na kartici naznačen rok valjanosti 1609, to znači da kartica vrijedi do zadnjeg dana 9. mjeseca 2016. godine, odnosno do 23:59:59 sati, 30. rujna 2016. godine. Kartice goriva po isteku datuma valjanosti postaju nevažeće i nakon isteka tog roka nije ih moguće koristiti. Za nastavak korištenja prava na kupnju plavog dizela po povlaštenoj cijeni, nužno je ishoditi novu GP karticu podnošenjem propisanog zahtjeva za izradu nove kartice. Izdavanje nove GP kartice ne utječe na dotad zabilježenu kvotu i potrošnju, odnosno raspoloživu količinu plavog dizela za pripadajućeg korisnika prava.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.