Preskoči na glavni sadržaj

Odgovori na vaša najčešća pitanja

Fina postupa prema osnovama za plaćanje onim redoslijedom kojim su upisane u Očevidnik, ako zakonom nije drugačije propisano (npr. alimentacija za uzdržavanje djeteta ima prioritet u naplati). 

Ako ste dug dobrovoljno i u cijelosti izravno platili ovrhovoditelju drugim putem, morate zatražiti od ovrhovoditelja povlačenje osnove za plaćanje. Bez zahtjeva ovrhovoditelja za povlačenje osnove za plaćanje, odnosno bez odluke suda o obustavi ovrhe, Fina nije u mogućnosti prestati postupati po osnovi za plaćanje koju je na naplatu dostavio ovrhovoditelj, jer je naplata duga izvršena mimo Fine.

Ako imate dovoljno sredstava na računu za otplatu cijelog duga, račun ne može biti blokiran. Banka će prenijeti sredstva za otplatu duga ovrhovoditelju, a vi dalje možete slobodno raspolagati ostatkom sredstava na Vašem računu.

Ako smatrate da imate dovoljno sredstava na računu, a račun vam je blokiran, molimo vas da kontaktirate svoju banku radi provjere. Napominjemo da dozvoljeni minusi na računu nisu raspoloživa sredstva koja banka automatski može prenijeti za otplatu duga.

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s ovrhama, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.