Preskoči na glavni sadržaj

Predaja GFI-ja neprofitnih organizacija

Koju dokumentaciju trebate dostaviti

Podatci koje dostavljate služe za statističke potrebe i javnu objavu. Budući da je predaja godišnjeg financijskog izvještaja vaša zakonska obveza, pripremili smo detaljne upute kako bismo vam u tome pomogli. 

Odaberite opciju za predaju izvještaja

Predaja Godišnjeg financijskog izvještaja putem aplikacije

Web aplikacija RGFI

Financijski izvještaj predajte jednostavno i sigurno putem web aplikacije RGFI. Za ulaz u aplikaciju potreban vam je Finin kriptouređaj (USB stick).

Online predaja godišnjeg financijskog izvještaja

Online servis za predaju dokumentacije (OSPD)

Obrasci se predaju u Excel formatu, uz elektronički potpis upotrebom Fininog digitalnog certifikata, certifikata na osobnoj iskaznici ili drugog digitalnog certifikata. Saznajte više

Fizička predaja Godišnjeg financijskog izvještaja

Finine poslovnice

Financijski izvještaj predajte osobno u bilo kojoj Fininoj poslovnici ili preporučenom pošiljkom na adresu poslovnice na čijem je području sjedište vaše tvrtke.

Online predaja Godišnjeg financijskog izvještaja temeljem punomoći

Predaja GFI-ja u ime neprofitne organizacije

Ako na temelju punomoći predajete GFI u ime neprofitne organizacije, za korištenje web aplikacije RGFI potreban vam je Fina kriptouređaj (USB stick). U slučaju da imate samostalnu djelatnost, možete koristiti i osobni certifikat na kriptouređaju (FinaCertRDC). 

Upute za predaju u poslovnicama

GFI se predaje na tiskanom obrascu iz Narodnih novina (ne ispis iz Excel datoteke) ili u formatu Excel datoteke na mediju za elektroničku pohranu podataka (CD/USB). Izvještaje predane na CD-u ili USB-u potrebno je priložiti uz ispis referentne stranice s kontrolnim brojem i potpisom odgovorne osobe. Obvezno je navesti RNO broj koji dodjeljuje Ministarstvo financija pri upisu u Registar neprofitnih organizacija.

Pregled propisa i dokumenata

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s našom uslugom, slobodno nam se javite. 
Vaša pitanja možete poslati na sljedeće e-mail adrese (ovisno o sjedištu obveznika): 

Osijek: rgfi.os@fina.hr
Rijeka: rgfi.ri@fina.hr
Split: rgfi.st@fina.hr
Zagreb: rgfi.zg@fina.hr

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.