Preskoči na glavni sadržaj

Javna objava

Tijek postupka provedbe prodaje putem e-Dražbe koji provodi Fina, stranke, sudionici u postupku i zainteresirana javnost mogu pratiti putem besplatne aplikacije Javna objava.

U aplikaciji se objavljuju sva pismena (pozivi, obavijesti, zahtjevi i slično) koja Fina donosi u postupku prodaje nekretnina i pokretnina te ih je potrebno javno objaviti. Također se objavljuju pismena koja Fini dostavlja nadležno tijelo radi objave.

Smatrat će se da su pismena, koja Fina donosi u postupku prodaje i koja objavljuje na svojim internetskim stranicama, dostavljena svim osobama na koje se odnose istekom osmoga dana od objave na Fininim internetskim stranicama.

Na stranici javne objave objavljuju se pismena vezana za određenu prodaju nekretnina/pokretnina elektroničkom javnom dražbom. Pretraga pismena vezanih za određenu prodaju nekretnina/pokretnina moguća je odabirom jednog ili više sljedećih kriterija:

  • Poslovni broj spisa nadležnog tijela
  • Vrsta izdavatelja
  • Naziv izdavatelja (uz prethodni odabir vrste izdavatelja)
  • Vrsta pismena
  • OIB fizičke ili pravne osobe (npr. ovrhovoditelj, ovršenik) uz koju je vezano pismeno koje se pretražuje
  • Datum objave (datum od i/ili datum do)

Nakon unosa kriterija pretrage, korisnik je obvezan prepisati kontrolni znak (tekst sa slike) u za to predviđeno polje te pokrenuti pretragu.

Pretragom temeljem jednog ili više navedenih kriterija, aplikacija prikazuje popis svih trenutačno objavljenih pismena vezanih za prodaju nekretnina/pokretnina u pojedinom spisu. Odabirom opcije „Detalji“, ispod odabranog pismena pojavit će se odjeljak s dodatnim informacijama o klasi i urudžbenom broju pismena, mogućnost preuzimanja odabranog pismena te opcija pregleda svih trenutačno objavljenih pismena unutar istoga spisa kojemu pripada odabrano pismeno.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.