Preskoči na glavni sadržaj

Obveznici javne nabave

Vodiči za ugovaranje usluge
e-Račun za državu

Provjerite imate li Fina kriptouređaj (USB stick)

Za korištenje aplikacije potreban vam je Fina kriptouređaj (USB stick) ili certifikat koji se nalazi na vašoj poslovnoj CoBranding kartici/USB sticku banke s kojom imamo ugovorenu suradnju: Zagrebačka banka d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Slatinska banka d.d. i OTP banka d.d.

Odaberite opciju

Kako biste pristupili web aplikaciji Fina e-Račun za državu, odaberite jednu od opcija ovisno o tome imate li Fina kriptouređaj (USB stick).

Nemam Fina kriptouređaj (USB stick)

Imam Fina kriptouređaj (USB stick)

Davanje prava ili punomoći

Ovisno o tome želite li dati prava likvidature e-računa ili opunomoćiti treću stranu za korištenje usluge, odaberite jednu od opcija.

Davanje prava likvidature

Putem web aplikacije e-Račun za državu možete izvršiti i likvidaturu e-računa. Za korištenje funkcionalnosti likvidature zaprimljenih e-računa možete koristiti Fina kriptouređaj (USB stick). Za svaku osobu koja će imati pravo samo na likvidaturu, dovoljno je pribaviti poslovni soft certifikat

Davanje punomoći trećoj strani

Preduvjeti za davanje punomoći su da opunomoćenik ima Finin kriptouređaj (USB stick) i da je korisnik usluge Fina e-Račun za državu. Opunomoćitelj ne mora imati Finin kriptouređaj (USB stick) i ne mora biti korisnik usluge Fina e-Račun za državu.

Trebam pomoć s ugovaranjem e-Računa za državu

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s našom uslugom, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.