Preskoči na glavni sadržaj

Besplatno savjetovalište "Skok iz duga" od 17. ožujka i u Puli

Nakon Splita, Rijeke, Osijeka i Čakovca, građani mogu potražiti besplatne savjete o izlazu iz prezaduženosti i u pulskoj poslovnici Fine

Na adresi Fine u Puli, Giardini 5, građani mogu od 17. ožujka do 7. travnja 2023., svaki petak od 13:30 do 18:00 sati dobiti besplatne savjete koje pružaju neovisni stručnjaci.

Savjetovanje o izlasku iz duga za građane provodi se u sklopu EU projekta „Skok iz duga“, u organizaciji nositelja projekta Unije potrošača Hrvatske, udruge za financijsku inkluziju Padobran i BE-On savjetovanje kao partnera te u suradnji s Finom.

Nakon Splita, Rijeke, Osijeka i Čakovca besplatno privremeno savjetovalište sada je otvoreno i u pulskoj poslovnici Fine. U Zagrebu je savjetovalište otvoreno za građane svaki utorak i četvrtak od 10 do 14 sati u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70.

Individualno financijsko savjetovanje o izlasku iz duga iskustveno je potvrđeno kao jedan od najučinkovitijih načina rješavanja problema prezaduženosti. Savjetovanje će pružati neovisni stručnjaci prezaduženim ili potencijalno prezaduženim građanima s ciljem pronalaska najboljeg mogućeg načina za izlaz iz prezaduženosti. Ono može uključivati pružanje informacija o financijskim proizvodima i uslugama, planiranje i uravnoteženje budžeta, pomoć u postupku sklapanja nagodbi s vjerovnicima, pregovore s kreditorima i savjete u upravljanju računima.

Cilj savjetovanja je analiza financijskog stanja koja uključuje obradu svih potrebnih podataka i dokumentacije o prihodima, obvezama, vjerovnicima, ovršnim ispravama i slično. Ovisno o rezultatima analize, građani dobivaju konkretan savjet za pokretanje rješenja.

Najava dolaska nije potrebna, a ukoliko građani nisu u mogućnosti doći u radnom vremenu savjetovališta, za dogovor o terminu osobnog savjetovanja, te ostale informacije, mogu se javiti na broj 01 4844 877 ili putem e-maila padobran@padobran.hr.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.