Preskoči na glavni sadržaj

Bez uključenih rezultata Jamnice d.d., poduzetnici u proizvodnji osvježavajućih napitaka, mineralne vode i drugih flaširanih voda u 2016. godini ostvarili gubitak razdoblja

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u 2016. godini je u djelatnosti proizvodnje osvježavajućih napitaka, proizvodnje mineralne vode i drugih flaširanih voda (NKD 11.07), poslovalo 47 poduzetnika, od kojih je njih 30 (63,8 %) poslovalo s dobiti, a 17 (36,2 %) je iskazalo neto gubitak.

U taj skup nisu uključeni podaci za društvo Jamnica d.d., koje nije podnijelo navedeni izvještaj. U 2016. godini poduzetnici u djelatnosti proizvodnje osvježavajućih napitaka, proizvodnje mineralne vode i drugih flaširanih voda (NKD 11.07), iskazali su negativan konsolidirani financijski rezultat (15,1 milijun kuna).

S obzirom da Jamnica d.d. nije podnijela GFI za 2016. godinu, među 47 poduzetnika najveći je prihod ostvario društvo JIL d.o.o., koje je bilo i najveći uvoznik. Osim toga, u navedenu skupinu poduzetnika nisu uključeni podaci za društvo Coca Cola HBC Hrvatska d.o.o., koje je u godišnjem financijskom izvještaju za statističke i druge potrebe za 2016. godinu kao i prethodnih godina, kao pretežitu djelatnost iskazalo djelatnost proizvodnje ostalih nedestiliranih fermentiranih pića (NKD 11.04). Inače, navedeno je društvo u 2016. godini s 453 zaposlena ostvarilo prihod od 900,5 milijuna kuna, dobit razdoblja od 29,4 milijuna kuna te izvoz u vrijednosti 111,2 milijuna kuna. Prosječna mjesečna plaća zaposlenih u društvu Coca Cola HBC Hrvatska d.o.o. u 2016. godini je iznosila 9.879 kuna u odnosu na 4.489 kuna, koliko je iznosila prosječna mjesečna plaća na razini djelatnosti proizvodnje osvježavajućih napitaka, proizvodnje mineralne vode i drugih flaširanih voda (NKD 11.07), dok je na razini RH prosječna plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila 5.140 kuna.

Cijeli tekst: Poslovanje poduzetnika u proizvodnji osvježavajućih napitaka, mineralne vode i drugi flaširanih voda u 2016. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.