Preskoči na glavni sadržaj

Direktorica Andreja Kajtaz na panelu "Budućnost mladih digitalnih inovatora" na Infobipovom kampusu

Mladi hrvatski inovatori ove godine su se doista iskazali fantastičnim projektima na Digi Awardsu u organizaciji Jutarnjeg lista, a nakon što su proglasili pobjednike, održana je i panel rasprava na kojoj je sudjelovala i Finina direktorica Sektora digitalnih rješenja

Infobipov kampus u utorak prijepodne bio je mjesto na kojemu su se nagrađivali i hvalili mladi hrvatski inovatori. Od ukupno 34 prijavljena projekta, izabrano je 10 finalista, a pobjednikom je proglašen tim 'Tongueo' studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Barbare Bilić, Luke Matijevica i Veronike Žugar, a riječ je o digitalnom komunikatoru koji pomaže oboljelima od afazije.

Nakon proglašenja pobjednika, održana je i panel-rasprava na temu "Budućnost mladih digitalnih inovatora" na kojemu je sudjelovala i Andreja Kajtaz, Finina direktorica Sektora digitalnih rješenja.

Uz nju, na panelu su bili i Infobipov direktor za inženjerstvo za telekom sektor Matija Bašić, voditeljica kognitivnog računarstva u A1 Hrvatska Andrea Pirša Ilić, direktor Službe za razvoj aplikacija u APIS IT-u Krunoslav Sabljak, direktor digitalne prodaje, podrške korisnicima i operativnih poslova LAQO by Croatia osiguranje Marko Ćosić, direktor digitalne transformacije Fortenova Grupe Dragan Mrkajić i Veronika Žugar, predstavnica pobjedničkog tima.

Kakva je budućnost mladih, inovativnih ljudi u Hrvatskoj, koja sve rješenja im nude tvrke te koliko se njihovo odrastanje i školovanje razlikuju od prijašnjih generacija samo su neke od tema koje su sudionici panela otvorili zajedno s moderatorom Bernardom Ivezićem, novinarom i glavnim urednikom magazina Startup Report.

20220524_115411.jpg

Direktorica Andreja Kajtaz tom je prilikom istaknula Fininu posvećenost mladim naraštajima, posebno IT zajednici te Razvojnim centrima Fine.

"Fina ima rješenje za to. Mi smo se htjeli približiti studentima, njihovim mentorima i profesorima te veleučilištima i sveučilištima s kojima smo ostvarili suradnje te na temelju toga otvorili niz Razvojnih centara u većim i manjim gradovima. Mi im pomažemo, od studentske prakse, stipendiranja do zaposlenja u konačnici. U 11 razvojnih centara mladi rade na određenim proizvodnim nišama - objasnila je Kajtaz te za kraj zaključila da mlade inovatore sigurno čeka svijetla budućnost.

Više o samoj dodjeli i panelu možete pročitati na portalu Jutarnjeg lista, a kako je to izgledalo uživo provjerite u videu:

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.