Preskoči na glavni sadržaj

Fina dobila priznanja na međunarodnom simpoziju o kvaliteti HDMK

Fina je na ovogodišnjem međunarodnom simpoziju o kvaliteti HDMK dobila "Povelju za naročite zasluge u razvoju i djelatnosti Društva i kvalitete uopće" te pojedinačno "Priznanje za značajan doprinos HDMK uopće"

Fina je i ove godine sudjelovala na međunarodnom simpoziju o kvaliteti Hrvatskog društva menadžera kvalitete (HDMK), pod nazivom KVALITETA – JUČER, DANAS, SUTRA, održanom u Šibeniku, od 20. do 22. ožujka 2024. godine. 

U povodu ovogodišnjeg, jubilarnog 25. međunarodnog simpozija (koji je okupio više od 130 sudionika te autore iz oko 15 zemalja svijeta), HDMK donijelo je odluku o dodjeli posebnih povelja odabranim organizacijama i priznanja pojedincima, za naročite zasluge u radu na razvijanju sveukupnih aktivnosti Društva i kvalitete uopće.

Među odabranim zaslužnim primateljima „Povelje za naročite zasluge u razvoju i djelatnosti Društva i kvalitete uopće“ prepoznata je i Fina, kao organizacija koja svojim angažmanom ima naročit doprinos i društveno priznate rezultate u kvaliteti. 

Nagrada je uručena na ceremoniji otvaranja simpozija, a istu je preuzela Davorka Granić, direktorica Službe za strateško planiranje i sustave upravljanja, zadužena za razvoj sustava kvalitete i njegovu primjenu. Uz ovu važnu nagradu organizaciji, HDMK je dodijelio i pojedinačno priznanje Snježani Krog, specijalistici za kvalitetu s dugogodišnjim radom u sustavu upravljanja kvalitetom, od njegove uspostave 2007. godine.

Priznanja su Fini poticaj i potvrda profesionalne predanosti razvoju i promicanju dobre prakse te načela upravljanja kvalitetom, s ciljem kontinuiranog unaprjeđenja te doprinosa razvoju šire zajednice i društva, kroz aktivnu suradnju i djelovanje s drugim uspješnim organizacijama.

HDMK je osnovano 1996. godine te danas broji preko 150 članova iz zemlje i inozemstva. Cilj HDMK je okupljanje stručnjaka iz područja kvalitete zbog razvijanja, promicanja, širenja politike i razvoja sustava upravljanja kvalitetom i drugih, sukladno zahtjevima međunarodnih normi ISO 9000, ISO 14000 i drugih.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.