Preskoči na glavni sadržaj

Fina i ove godine podržala humanitarni projekt Ponos Hrvatske

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u četvrtak 28. ožujka 2024. dodijeljene su nagrade Ponos Hrvatske 19. godinu za redom

Oni su heroji koji ne dvoje ni trenutka kad je potrebno pomoći drugima i ovogodišnji su Ponos Hrvatske: Ivan Blažević, Ivan Brodar i Ivan Gradiški, Goran Mijić i Slaven Vukoja, Laura Soče, Dorotea Orlandini, Danica Nikša, Dina Perković i Martina Vadlja, Renata Bermanec i Spomenka Tomašić, Snježana Stepan, Ivan Štetić, Marko Lončarević, Iva Turina i Oriana Španić, fra Tomislav Glavnik iz Hrvatskog Caritasa, Astrid Klasić i Ruđer Novak.

Prijenos dodjele Ponosa Hrvatske, u organizaciji 24sata i HRT-a, građani su mogli pogledati na Veliku subotu 30. ožujka 2024. godine.

Fina je još jednom podržala ovaj hvalevrijedan projekt koji slavi velika srca i velika djela naših nesebičnih sugrađana.

- Velika nam je čast i ove godine podržati Ponos Hrvatske, projekt koji slavi dobrotu, požrtvovnost i služenje zajednici. U ime Fine, čestitam i zahvaljujem svim dosadašnjim i ovogodišnjim laureatima na humanosti, dobrim djelima i velikim srcima. Zahvalni smo što svojim primjerom pokazuju kako je biti čovjek prema drugima najplemenitija vrlina koju svi trebamo njegovati - izjavila je savjetnica Uprave Fine Gordana Soldo, koja je nagradu Ponos Hrvatske uručila gđi Snježani Stepan za humanitarnu akciju "Lucijino svjetlo".

Ponos364_dap_280324.JPG

Ovu akciju gđa Stepan pokrenula je nakon smrti svoje šestogodišnje kćeri Lucije koja se godinama liječila u Klaićevoj bolnici i u inozemstvu, nakon što je uvidjela što sve nedostaje i pacijentima i roditeljima u bolnici. Svojom akcijom prikuplja potrepštine za djecu od igračaka, slatkiša, odjeće do sredstva za medicinske uređaje potrebne bolnici.

- Samo priznanje je za mene kruna onoga što sam radila u proteklih 10 godina i daje mi dodatnu motivaciju da nastavim istim putem. Daje mi motivaciju da radim na unaprjeđenju kvalitete života osoba s invaliditetom te drugih osoba koje su u sličnoj potrebi. U srcu sam osjetila da je moja Lucija zasigurno jako ponosna na mene. Ona je ovdje dijelom s nama i uvijek će biti. Tako da kroz ovaj moj humanitarni rad i dan danas ona živi – zaključila je gospođa Stepan. 

Ponos201_eme_280324.JPG

Ponos Hrvatske naziv je udruge i nagrade koja se svake godine dodjeljuje građanima Hrvatske za hrabra i nesebična djela. Nagradu je 2005. godine ustanovio dnevni list 24sata, a 2008. godine osnovana je udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike te prestižne nagrade.

Foto: Emica Elvedji/Luka Stanzl/PIXSELL
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.