Preskoči na glavni sadržaj

Fina je podržala udrugu "Zasadi stablo, ne budi panj" u kampanji sadnje stabala

Osim financijske podrške, Finini zaposlenici na svome lokalnom području pomažu članovima udruge, djeci i zaposlenicima obrazovnih ustanova pri sadnji stabala. Naime, u tijeku je kampanja sadnje stabala na lokacijama obrazovnih ustanova - vrtića i osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj.

Ovom kampanjom potiče se razvoj zelene infrastrukture i revitalizacije urbanih područja kao što su planski osmišljene zelene površine i druga prostorna rješenja temeljena na prirodi koja pridonose očuvanju, poboljšanju i očuvanju prirode, prirodnih funkcija i procesa,

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!” provodi uspješnu kontinuiranu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Udruga je dobitnica 1. mjesta National Geographica u kategoriji broj 15 „Život na kopnu“, koju su dodijelili Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, izdavačka kuća Adria Media Zagreb i National Geographic.

Kako bi uvidi u rezultate projekta bili što transparentniji i javnosti pristupačniji, u suradnji s CROGIS-om, Centrom za održivi razvoj GIS tehnologijama, uspostavljena je webGIS aplikacija, s ciljem unosa pravovaljanih informacija o svakom zasađenom lokalitetu (geografski smještaj, naziv lokacije, sudionici, vrsta i broj zasađenih sadnica). Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati, na sljedećem linku:

https://panj.crogis.hr/

Europa u nacionalnim strategijama nagovještava provođenje zelene fiskalizirane politike, odnosno ulaganje resursa u ekološke primjere dobre prakse. Kako bi se ispunili globalni ciljevi Zelenog plana EU, poduzimat će se mjere i provoditi planovi razvoja u više prioritetnih područja, koji će pomoći u tranziciji na niskougljični razvoj te u zaštiti okoliša i smanjivanju rizika od klimatskih promjena.

Fina je ponovno pokazala društveno odgovorno ponašanje te je u okviru projekata koji se provode pod sloganom #zanasuzemlju, podržala i ovaj projekt, jer smatra da je brigu za društvo i okolinu u kojoj živimo najbolje pokazati na svom primjeru.

Fina_#zansauzemlju_logo_transparent.png

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.