Preskoči na glavni sadržaj

Fina na konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 2.0

Na drugoj konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 2.0 Fina će kroz četiri predavanja predstaviti teme Ovrhe za vjerovnike, Ovrhe za ovršenike, Info.BIZ i Digit.ALL

- Kao institucija koja provodi ovrhu po zakonu, Fina ima društvenu odgovornost pomoći građanima u stjecanju znanja vezanih uz upravljanje svojim financijama kako bi izbjegli dug i financijske poteškoće - objasnila je članica Uprave Fine, Vinka Ilak na pitanje zašto je Fina podržala ovogodišnju konferenciju Toni Milun 2.0. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na drugoj konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 2.0, Fina će kroz četiri predavanja predstaviti teme: 
 

1. ZAGREB 8.9.2023.

Ovrhe za vjerovnike: Kako naplatiti svoje potraživanje?

Uz uobičajene probleme s kojima se poduzetnik svakodnevno susreće u poslovanju, vrlo često je prisutan problem naplate svojih potraživanja. Iz tog razloga vrlo je važno imati točne informacije o mogućnostima naplate duga kada dogovor s dužnikom više nije moguć ili ne daje rezultata.

ovrha.jpg

2. ZAGREB 09.09.2023.

Ovrhe za ovršenike: Ovršen sam. Koje su moje opcije?

U Hrvatskoj gotovo 225.000 građana ima ovrhu i dug od 2,37 milijardi eura bez kamata. Ako ste među njima ili sumnjate da biste mogli dobiti ovrhu, na ovom predavanju saznat ćete kako na jednostavan način saznati jeste li ovršeni, koje su vam opcije te kako otvoriti zaštićeni račun i tako zaštititi dio sredstava. Dogovor s vjerovnikom jedan je od prvih koraka koje je potrebno učiniti kako biste si olakšali proces, a stečaj potrošača krajnje rješenje, no ujedno i novi početak. Informirajte se i izbjegnite loše odluke. 

3. SPLIT 15.09.2023.

Info.BIZ: Podaci uz koje možete izbjeći rizik, uštedjeti i profitirati

Razmišljate li o suradnji s novim poslovnim partnerom, želite produžiti suradnju s postojećim, proučiti konkurenciju ili se pak prijavljujete za posao, idealno je provjeriti njihovo poslovanje kako biste otklonili svoje dvojbe i sumnje. Info.BIZ je najveća baza poslovnih informacija u Hrvatskoj s najtočnijim i ažuriranim financijskim, poslovnim i statističkim podacima. Blokade, zastoji u isplatama plaća, dobit, kreditni rejting, likvidnost ili rang u usporedbi s drugima - vrijedne su informacije koje mogu presuditi u donošenju promišljene i kvalitetne odluke u vama važnom trenutku. 

novac.jpg

4. OSIJEK 22.09.2023.

Digit.ALL: Budućnost poslovanja uz niže troškove

Digit.ALL je set Fininih rješenja koji omogućava digitalizaciju poslovanja, od početka do kraja. Uz uslugu digitalizacije dokumenata, riješit ćete se papirologije i sve podatke imati uvijek dostupne u digitalnom obliku. S Fina e-Potpisom i Fina e-Računom moći ćete potpisivati dokumente i slati račune digitalnim putem, uz zajamčenu visoku sigurnost, a potom sve digitalne dokumente pohraniti u Fina e-Arhiv. Uz Digit.ALL vaši podaci su potpuno sigurni, troškovi niži, a poslovanje optimiziranije. Bonus dodatak – sve usluge se mogu prilagoditi klijentu. 

optimizam.jpg

- Financijska pismenost je iznimno važna za potrošače jer im pomaže u stjecanju određenih znanja, uz pomoć kojih mogu bolje, svjesnije i odgovornije upravljati svojim financijama. Time se smanjuje rizik da će danas-sutra upasti u financijske probleme. Fina je ujedno i sudionik akcijskog plana Ministarstva financija za unapređenje financijske pismenosti potrošača te nam je cilj podržavati ovakve konferencije i poduzimati aktivnosti koje pridonose unaprjeđenju financijske pismenosti potrošača - dodala je Vinka Ilak. 

Više informacija o konferenciji i ulaznicama potražite na web stranici Toni Milun konferencija

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.