Preskoči na glavni sadržaj

Fina opremila dvoranu za laboratorijsku nastavu na FOI-ju

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (Pavlinska 2, Varaždin), danas je svečano otvorena novoobnovljena dvorana za praktičnu nastavu (laboratorij), koji će od nove akademske godine 2020./2021. moći koristiti svi studenti i nastavnici FOI-ja. Rezultat je to dugogodišnje poslovne suradnje FOI-ja i Financijske agencije, koja je u potpunosti financirala opremanje dvorane, s 200 tisuća kuna.

Dvoranu su simbolično, rezanjem vrpce, otvorili dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i predsjednik Uprave Fine mr.sc. Dražen Čović, uz prisustvo prodekanice za poslovanje i ljudske potencijale FOI-ja izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa i savjetnice Finine Uprave Vinke Ilak.

Dosadašnja dvorana 15 u potpunosti je poprimila novi izgled – obnovljena je cijela unutrašnjost dvorane te je opremljena novim namještajem i novom tehnologijom, koja će biti na raspolaganju studentima FOI-ja ne samo u nastavnim, već i izvannastavnim aktivnostima.

Dvorana je nakon renovacije i opremanja dobila naziv dvorana FINA, što ju čini prepoznatljivom među studentima i nastavnim osobljem Fakulteta te ostalim posjetiteljima FOI-ja. Sredstvima donacije za opremanje dvorane nabavljeno je 19 novih HP all in one računala, LED TV s nosačem za lakše izvođenje nastave i laboratorijskih vježbi te novim uredskim namještajem – radnim stolovima i anatomskim stolicama, što će uvelike olakšati praćenje nastave za sve studente. Pristup dvorani je također od sada prilagođen osobama s invaliditetom, čime je FOI napravio značajan iskorak u prilagodbi svim studentima s poteškoćama u kretanju.

Cijelu vizuru dijela zgrade FOI-ja u Habdelićevoj ulici uljepšava i novopostavljena stolarija koja je financirana sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a u tijeku je i rekonstrukcija vanjskog izgleda zgrade (fasada), što će ovu povijesnu zgradu istaknuti u samoj gradskoj jezgri grada Varaždina.

Studentima FOI-ja Fina će u budućnosti nuditi i mogućnost stipendiranja te, kao i do sada, obavljanje stručne prakse, kako bi stečena znanja mogli primijeniti i testirati u stvarnom poslovnom okruženju te steći prva radna iskustva.

Dugogodišnja uspješna suradnja Fine i FOI-ja ostvarena je prvenstveno kroz sustav stručne prakse za sve studente završnih godina diplomskih studija „Ekonomike poduzetništva i Informatike“, kao i stručnog trogodišnjeg studija „Primjena informacijske tehnologije u poslovanju“, koji se, osim u Varaždinu, izvodi i u Sisku, Zaboku i Križevcima. Samo u ovoj akademskoj godini stručnu praksu je u Fini odradilo sedmero studentica i studenata. Uz stručnu praksu, kroz paket suradnje s Centrom za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, Fina redovito sudjeluje u izvannastavnim aktivnostima za studente, od radionica, predavanja, panel diskusija, do predstavljanja na Tjednu karijera - najvećem događaju za studente u regiji u području ranog razvoja karijera.

„Fina je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan IT tim, s 280 zaposlenika. Studenti FOI-ja dobrodošli su u Finu, kako bi ovdje obavili terensku nastavu, praksu, završni rad te sudjelovali u svim projektima koje Fina radi.

Spomenutom donacijom željeli smo olakšati izvođenje nastave i laboratorijskih vježbi svim studentima FOI-ja, u tehnološki naprednom okruženju. Podrškom ovom Fakultetu, željeli smo i dati priliku mladim Varaždincima da se u svome gradu obrazuju za zanimanja budućnosti. Suradnja Fine i FOI-ja je još jedan u nizu primjera koji pokazuju da je Fina društveno odgovorna i važna tvrtka za lokalne zajednice“, naglasio je mr.sc. Dražen Čović.

„Studenti FOI-ja vrlo često nakon obavljene stručne prakse u Fini pronalaze svoje prvo zaposlenje, i to u poslovima programiranja, razvoju aplikacija, upravljanju bazama podataka, računovodstvenim poslovima i drugom. Cilj nastavka suradnje između FOI-ja i Fine je povezivanje akademskog i poslovnog sektora, što će podići razinu obrazovanja studenata na najvišu razinu“, izjavila je izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.