Preskoči na glavni sadržaj

Fina pobjednik natjecanja „Leadership Talent Tournament“

Finin tim je osvojio 1. mjesto u business case natjecanju koje se održalo 7. lipnja u Algebra LAB-u, u organizaciji Algebra e-leadership MBA tima.

Obzirom da je u Financijskoj agenciji ključno ulaganje u znanja i stručnosti zaposlenika, uključili smo se u dinamično timsko business case natjecanje „Leadership Talent Tournament“ u organizaciji Algebra e-leadership MBA tima, koje se održalo 7. lipnja u Algebra LAB-u.

Finin tim je pritom osvojio 1. mjesto pobijedivši 17 timova iz eminentnih hrvatskih poduzeća poput Plive, JGL, Tokić, APIS, A1, BAT, mSTART, Span, Belupo, Kamgrad, Konzum, Tisak, Pevec, Sedam IT, Ina i ostalih. Osvojena glavna nagrada je vaučer u vrijednosti 135.000 kuna koje će naši kolege moći iskoristiti za e-Leadership MBA studij, Mini MBA programe ili specijalizirane poslovne module koje provode Algebra i Sveučilište Indiana.

„FINA EKIPA“ tim činili su kolegice i kolege Andreja Todorić, Antonija Budija Mihalić, Maja Klarić, Sanjin Linić, Goran Mak i Tomislav Kontak, koji su cijeli tjedan prije i na samom natjecanju intenzivno i proaktivno radili na rješavanju poslovne simulacije stvarnog aktualnog događaja na temu trgovinskog rata između SAD-a i Kine, a posljedice kojeg će velikim dijelom snositi Europa, njeni građani i gospodarstvo. Leadership Talent Tournament 2019 kao platforma natjecatelje je postavila u uloge donositelja odluka koji moraju u najkraćem roku prikupiti relevantne informacije, kritički ih analizirati, procijeniti rizike i donijeti odluku brzo i što ispravnije.

Finin tim dokazao se u najboljem mogućem svjetlu pokazavši izniman napredak u poznavanju ovog područja do kraja natjecanja i to iskoristio kao podlogu za kvalitetnu pripremu strateških pristupa i preporuka unutar uloge koja im je bila dodijeljena, te tijekom cijelog natjecanja pokazao izrazitu proaktivnost, srčanost, kreativnost i timski rad.

"Neprocjenjivo iskustvo učenja i natjecanja s ljudima koji su strastveni i izvrsni inspiriralo nas je i motiviralo da damo najbolje od sebe. Zanimljiva poslovna simulacija stavila nas je 'u cipele' svjetskih leadera koji na dnevnoj bazi donose odluke krucijalne za svijet u globalu. Naučili smo puno, kako o sebi samima, tako i o našem timu koji je funkcionirao kao dobro podmazani kotačić. Veseli nas osvojena nagrada jer smo ponosno predstavljali našu Finu, pokazali što znamo i možemo, to je priznanje i dodatni motiv da nastavimo dalje", komentar je Fininog tima kojem ovom prigodom čestitamo na osvojenom 1. mjestu!

Leadership Talent Tournament u organizaciji Algebrinog MBA e-Leadership namijenjen je tvrtkama koje na ovaj način mogu motivirati interne ekipe da se natječu u primjeni menadžerskih vještina na konkretnim poslovnim slučajevima. Natjecanje je osmišljeno tako da testira širok raspon vještina poslovnog upravljanja kod timova u cjelini, ali i pojedinih članova: od analitičkih vještina, preko sposobnosti strateškog planiranja, razmišljanja i međuljudskih vještina pa do vještina budžetiranja i financijskog planiranja. Ovogodišnji žiri su činili tim MBA programa Visokog učilišta Algebra, vanjski suradnici i predavači, HR menadžeri i ostali stručnjaci.

Cilj natjecanja je poticanje intrakorporativnog poduzetništva (corporate intrepreneurship), poticanja kulture agilnog vođenja te poticanja najboljih kandidata iz najboljih hrvatskih tvrtki da dokažu svoje praktične vještine vezane uz poslovno upravljanje u vrijeme digitalne ekonomije.

image5.jpeg

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.