Preskoči na glavni sadržaj

Fina predstavila START na IDC Summitu 2021 [VIDEO]

Održan je IDC Summit 2021. na kojemu je Finina voditeljica Odjela za podršku sustavu START i voditeljica poslovnog tima u projektu Snježana Crnogorac, predstavila projekt START. Projekt START je u veljači ove godine dobio nagradu "IDC Awards 2020" kao najbolji digitalni projekt godine 2020. u Jadranskoj regiji.

idc snježana.png

Tvrtka IDC Adriatics, regionalna podružnica neovisne analitičke tvrtke International Data Corporation, koja posluje u više od stotinu zemalja svijeta, dodijelila je Fini nagradu koja potiče izvrsnost u području digitalne transformacije poslovanja - nagradu za digitalni projekt godine za sustav START. START je informacijski sustav koji građanima Hrvatske omogućava jednostavno pokretanje poslovanja iz vlastitog doma, 24 sata dnevno, kroz jedan elektronički postupak, u roku od svega nekoliko radnih dana. Nositelj uspostave sustava START je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a operativno ga je uspostavila Fina, koja pruža i korisničku podršku.

Detaljnije o samoj dodjeli nagrade možete pročitati ovdje.

Nakon dodijeljene nagrade u veljači, Fina je dobila priliku projekt pobliže predstaviti javnosti i na IDC Summitu održanom 24. ožujka 2021. godine. Finu je predstavljala Snježana Crnogorac, voditeljica Odjela za podršku sustavu START i voditeljica poslovnog tima u projektu. Crnogorac je govorila o projektnim, organizacijskim, operativnim i drugim izazovima s kojima se projektni tim susretao tijekom izgradnje sustava. Govorila je o kompleksnosti projekta te o pozitivnom utjecaju koji je projekt imao na društvenu zajednicu, poduzetništvo i gospodarstvo.

"Redizajn cijelog procesa pokretanja poduzeća omogućio je poduzetnicima jednostavnije i brže pokretanje poduzeća, bez posrednika, u vremenu koje njima odgovara, te bez suvišnih administrativnih procedura i papirnate dokumentacije", istaknula je Crnogorac te opisala izazove s kojima su se suočili prilikom uspostavljanja projekta, objasnila kako su ih savladali i što su tom prilikom naučili.

Pogledajte videoisječak s IDC Summita 2021 i prezentaciju projekta START:

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.