Preskoči na glavni sadržaj

Fina predstavljala Hrvatsku na virtualnom Global Business Summitu [VIDEO]

Na svjetskom događanju Global Business Summit na kojem je 16. prosinca 2020. sudjelovala 41 država s visokim predstavnicima, Fina je predstavila Portal Mjere i Covid SCORE izračun, kao najbolje hrvatsko digitalno rješenje i alat u borbi protiv ekonomske krize uzrokovane Covid-19 pandemijom.

Estonija i Ujedinjeni Arapski Emirati su 16. prosinca 2020. bili domaćini Global Business Summita, virtualnog događaja na temu digitalizacije na kojem su sudjelovali predstavnici 41 zemlje. Među govornicima su bili brojni visoki predstavnici vlada, poput ministara vanjskih poslova Estonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, predsjednika WHO-a i bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira. Cilj događanja je bio okupiti vlade i tvrtke kako bi pronašli rješenja za trenutne globalne izazove. Bila je to izvrsna prilika za upoznavanje najboljih digitalnih praksi svake zemlje u borbi protiv Covid-19, kao i za upoznavanje najinovativnijih digitalnih tvrtki na svijetu.

Hrvatska predstavnica na Summitu, savjetnica Uprave Fine Gordana Soldo, predstavila je najbolje hrvatsko digitalno rješenje – jedinstvenu točku Portal Mjere te Covid SCORE ocjenu ugroženosti poslovanja, zahvaljujući kojoj je Hrvatska postala jedna od prvih država EU koja je implementirala objektivne kriterije za pružanje pomoći gospodarstvu. „Ponosni smo što smo imali čast predstavljati Hrvatsku na ovako velikom i značajnom događanju koji je okupio tehnološki najnaprednije države svijeta“, izjavila je Soldo te dodala kako su napredni informatički sustav i profesionalnost stručnih timova omogućili Fini titulu jednog od najpouzdanijih pružatelja digitalnih usluga na području Republike Hrvatske. Nabrojala je i neke od naprednih Fininih digitaliziranih sustava: e-Računa u javnoj nabavi, e-Potpisa zbog kojeg je EU Komisija proglasila Finu pouzdanim izdavateljem digitalnih certifikata, te START – informacijski sustav koji omogućava elektroničko pokretanje poslovanja iz vlastitog doma, 24 sata dnevno, kroz jedan elektronički postupak.

Screenshot 2020-12-18 073427.jpg

Global Business Summit nastavio je put započet potpisivanjem Globalne deklaracije koju su Estonija i Singapur pokrenuli 1. srpnja 2020., kao digitalni odgovor na ekonomsku krizu uzrokovanu Covid-19. Zaključak Summita je nastavak suradnje svih zemalja na globalnom nivou kako bi se iskoristila najbolja rješenja koja će potaknuti digitalnu transformaciju i omogućiti lakše snalaženje u današnjem vremenu koje je obilježila jedna od najvećih zdravstvenih i ekonomskih kriza u povijesti.

U nastavku pogledajte video prezentaciju koja je objavljena na Global Business Summitu u sklopu predstavljanja Fininih rješenja:

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.